Koostisosad
Kardemonikook
2 muna
110 g Dansukkeri fariinsuhkrut
150 g nisujahu
5 g küpsetuspulbrit
2 g soola
3 g jahvatatud kardemoni
6 g jahvatatud kaneeli
75 ml rapsiõli
75 ml piima
Rummis hautatud pirnid
6 väikest pirni
200 ml vett
100 ml tumedat rummi
45 g Dansukkeri tumedat muscovado suhkrut
1 kaneelikoor
Glasuur
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut
75 g toorjuustu
3 g vanillisuhkrut
Piima
Toiduõli vormide määrimiseks
Kaunistamiseks jahvatatud kaneeli
Juhised
Alusta pirnide hautamisest: Koori pirnid jättes varred külge. Pane pirnid ja ülejäänud koostisosad potti, kata pott kaanega ja lase haududa, kuni pirnid on pehmed, umbes 30 minutit. Lase pirnidel siirupis jahtuda.
Kuumuta ahi 175°C-ni ülemise ja alumise kuumutusega. Määri 6 sufleevormi (või suurt muffinivormi) toiduõliga.
Vahusta munad fariinsuhkruga kreemjaks, õhuliseks seguks.
Sega eraldi kausis kokku jahu, küpsetuspulber, sool ja vürtsid. Lisa munavahule. Viimasena lisa juurde õli ja piim ning sega ühtlaseks tainaks.
Täida vormid kahe kolmandiku ulatuses tainaga. Küpseta ahjus 25–30 minutit. Lase kookidel veidi jahtuda enne vormidest välja kummutamist.
Serveerimine
Uurista koogi pealispinna sisse auk, mis on sama lai kui pirn. Aseta pirn auku, veendudes, et see püsib kindlalt paigal. Vahusta glasuuri koostisosad, välja arvatud piim. Vahustamise lõpus lisa vähehaaval piima, kuni glasuur on sobiva konsistentsiga. See peaks olema vedel, kuid kreemjas. Vala glasuur pirnile ja puista üle kaneeliga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.