Koostisosad
Kardemonikook
2 muna
110 g Dansukkeri fariinsuhkrut
150 g nisujahu
5 g küpsetuspulbrit
2 g soola
3 g jahvatatud kardemoni
6 g jahvatatud kaneeli
75 ml rapsiõli
75 ml piima
Rummis hautatud pirnid
6 väikest pirni
200 ml vett
100 ml tumedat rummi
45 g Dansukkeri tumedat muscovado suhkrut
1 kaneelikoor
Glasuur
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut
75 g toorjuustu
3 g vanillisuhkrut
Piima
Toiduõli vormide määrimiseks
Kaunistamiseks jahvatatud kaneeli
Juhised
Alusta pirnide hautamisest: Koori pirnid jättes varred külge. Pane pirnid ja ülejäänud koostisosad potti, kata pott kaanega ja lase haududa, kuni pirnid on pehmed, umbes 30 minutit. Lase pirnidel siirupis jahtuda.
Kuumuta ahi 175°C-ni ülemise ja alumise kuumutusega. Määri 6 sufleevormi (või suurt muffinivormi) toiduõliga.
Vahusta munad fariinsuhkruga kreemjaks, õhuliseks seguks.
Sega eraldi kausis kokku jahu, küpsetuspulber, sool ja vürtsid. Lisa munavahule. Viimasena lisa juurde õli ja piim ning sega ühtlaseks tainaks.
Täida vormid kahe kolmandiku ulatuses tainaga. Küpseta ahjus 25–30 minutit. Lase kookidel veidi jahtuda enne vormidest välja kummutamist.
Serveerimine
Uurista koogi pealispinna sisse auk, mis on sama lai kui pirn. Aseta pirn auku, veendudes, et see püsib kindlalt paigal. Vahusta glasuuri koostisosad, välja arvatud piim. Vahustamise lõpus lisa vähehaaval piima, kuni glasuur on sobiva konsistentsiga. See peaks olema vedel, kuid kreemjas. Vala glasuur pirnile ja puista üle kaneeliga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.