Kardemonikook rummis hautatud pirniga

6 portsjonit

PT1H

umbes 2 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Kardemonikook
2 muna
110 g Dansukkeri fariinsuhkrut
150 g nisujahu
5 g küpsetuspulbrit
2 g soola
3 g jahvatatud kardemoni
6 g jahvatatud kaneeli
75 ml rapsiõli
75 ml piima

Rummis hautatud pirnid
6 väikest pirni
200 ml vett
100 ml tumedat rummi
45 g Dansukkeri tumedat muscovado suhkrut
1 kaneelikoor

Glasuur
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut
75 g toorjuustu
3 g vanillisuhkrut
Piima
Toiduõli vormide määrimiseks
Kaunistamiseks jahvatatud kaneeli

Juhised

Alusta pirnide hautamisest: Koori pirnid jättes varred külge. Pane pirnid ja ülejäänud koostisosad potti, kata pott kaanega ja lase haududa, kuni pirnid on pehmed, umbes 30 minutit. Lase pirnidel siirupis jahtuda.

Kuumuta ahi 175°C-ni ülemise ja alumise kuumutusega. Määri 6 sufleevormi (või suurt muffinivormi) toiduõliga.

Vahusta munad fariinsuhkruga kreemjaks, õhuliseks seguks.

Sega eraldi kausis kokku jahu, küpsetuspulber, sool ja vürtsid. Lisa munavahule. Viimasena lisa juurde õli ja piim ning sega ühtlaseks tainaks.

Täida vormid kahe kolmandiku ulatuses tainaga. Küpseta ahjus 25–30 minutit. Lase kookidel veidi jahtuda enne vormidest välja kummutamist.

Serveerimine
Uurista koogi pealispinna sisse auk, mis on sama lai kui pirn. Aseta pirn auku, veendudes, et see püsib kindlalt paigal. Vahusta glasuuri koostisosad, välja arvatud piim. Vahustamise lõpus lisa vähehaaval piima, kuni glasuur on sobiva konsistentsiga. See peaks olema vedel, kuid kreemjas. Vala glasuur pirnile ja puista üle kaneeliga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Krõbe rabarberikook Muscovado suhkruga

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Põldmarjajäätis

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Suvine kook

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks

Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Suvejoogid

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Tikrimoosiga blondid

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.