Kardemonikook rummis hautatud pirniga

6 portsjonit

PT1H

umbes 2 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Kardemonikook
2 muna
110 g Dansukkeri fariinsuhkrut
150 g nisujahu
5 g küpsetuspulbrit
2 g soola
3 g jahvatatud kardemoni
6 g jahvatatud kaneeli
75 ml rapsiõli
75 ml piima

Rummis hautatud pirnid
6 väikest pirni
200 ml vett
100 ml tumedat rummi
45 g Dansukkeri tumedat muscovado suhkrut
1 kaneelikoor

Glasuur
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut
75 g toorjuustu
3 g vanillisuhkrut
Piima
Toiduõli vormide määrimiseks
Kaunistamiseks jahvatatud kaneeli

Juhised

Alusta pirnide hautamisest: Koori pirnid jättes varred külge. Pane pirnid ja ülejäänud koostisosad potti, kata pott kaanega ja lase haududa, kuni pirnid on pehmed, umbes 30 minutit. Lase pirnidel siirupis jahtuda.

Kuumuta ahi 175°C-ni ülemise ja alumise kuumutusega. Määri 6 sufleevormi (või suurt muffinivormi) toiduõliga.

Vahusta munad fariinsuhkruga kreemjaks, õhuliseks seguks.

Sega eraldi kausis kokku jahu, küpsetuspulber, sool ja vürtsid. Lisa munavahule. Viimasena lisa juurde õli ja piim ning sega ühtlaseks tainaks.

Täida vormid kahe kolmandiku ulatuses tainaga. Küpseta ahjus 25–30 minutit. Lase kookidel veidi jahtuda enne vormidest välja kummutamist.

Serveerimine
Uurista koogi pealispinna sisse auk, mis on sama lai kui pirn. Aseta pirn auku, veendudes, et see püsib kindlalt paigal. Vahusta glasuuri koostisosad, välja arvatud piim. Vahustamise lõpus lisa vähehaaval piima, kuni glasuur on sobiva konsistentsiga. See peaks olema vedel, kuid kreemjas. Vala glasuur pirnile ja puista üle kaneeliga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.