Koostisosad
8 väiksemat punast õuna
8 puidust pulka
Kate
3 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
1 1/2 dl vett
2 spl Dansukkeri glükoosisiirupit
Juhised
Eemaldage õuntelt varred ja õiekohad. Kuivatage õunad ja torgake igasse õuna õie poolt varre kohani puidust pulk. Määrige küpsetuspaberileht rasvainega.
Segage omavahel suhkur, vesi ja glükoosisiirup paksupõhjalises keedunõus ja kuumutage madalal kuumusel kuni suhkur on sulanud. Seejärel tõstke temperatuuri ja laske segul tugevalt mullitades karamelliks keeda. Segu on kasutamiseks valmis kui karamellitilk külmas vees tahkeks muutub.
Kastke õunad karamelli ja keerutage õunu kastruli kohal kuni kogu liigne karamell on õunalt tagasi kastrulisse tilkunud. Asetage õunad küpsetuspaberile tahenema.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad
Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.