Koostisosad
Karamell
95 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
30 g Dansukkeri heledat siirupit
15 g võid
100 ml vahukoort
Piparkoogipõhi
200 g piparkooke
75 g sulatatud võid
Täidis
4 munakollast
120 g Dansukkeri tuhkruhkrut
40 g Dansukkeri glükoosisiirupit
300 g toorjuustu
400 ml vahukoort
Hõõgveinised pohlad
200 g pohli
100 ml hõõgveini
95 g Dansukker tarretisesuhkrut Multi
Juhised
Alustage karamellist. Segage muscovado suhkur, siirup ja või paksupõhjalises kastrulis, keetke nii 2 minutit kuni segu hakkab paksenema. Lisage vähehaaval koor ja jätkake kuumutamist veel 4 minutit. Valage purki ja asetage külmikusse jahtuma.
Purustage piparkoogid blenderis, lisage sulatatud või. Suruge segu lahtikäiva koogivormi põhja ja asetage vorm külmikusse.
Vahustage munakollased tuhksuhkru ja glükoosisiirupiga, lisage toorjuust ja kloppige ühtlaseks. Vahustage eraldi kausis koor ja lisage õrnalt segades juustumassile.
Valage juustusegu koogipõhjale, niristage karamell pinnale ja joonistage kahvliga koogi pinnale keerised. Hoidke külmikus nii 3 tundi.
Valage pohlad kastrulisse, lisage hõõgvein ja tarretisesuhkur, keetke 30 sekundit, asetage külmikusse jahtuma.
Tõstke kook külmikust välja nii 10 minutit enne serveerimist. Serveerimisel valage igale koogitükile veidi pohlakastet.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.