Karamelliküpsised

Muretainas saab maitseks kakao või safrani ning täidiseks karamellikastme. Topeltnauding!

24 tükki

PT1H15M
PT0M
Pühadehõngulised küp

umbes 75 min

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Tainas
200 g toasooja võid
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
240 g jahu
5 g küpsetuspulbrit
3 g vanillisuhkrut

Maitsestus (vali üks)
25 g kakaopulbrit või
1 pakk safranit + 10 g sulatatud võid

Karamellikaste
190 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
60 g Dansukkeri heledat siirupit
30 g võid
200 ml vahukoort
Näpuotsatäis soola

Juhised

Alusta tainast. Sega toasoe või ja tuhksuhkur ühtlaseks. Sega eraldi kausis jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ning lisa võisegule. Lisa valitud maitsestus ja sega ühtlaseks tainaks. Jahuta 30 minutit.

Vormi tainast rull ja lõika 24 tükiks (umbes 20 g igaüks). Vormi pallideks ja aseta väikestesse muffinivormidesse. Tee igasse palli süvend. Jahuta veel 30 minutit.

Kuumuta ahi 200°C-ni. Küpseta ahju keskosas 14–15 minutit. Vajadusel süvenda küpsiste keskosa uuesti ja lase jahtuda.

Valmista karamellikaste: vala muscovado suhkur, siirup ja või paksupõhjalisse kastrulisse. Keeda umbes 2 minutit, kuni segu hakkab karamellistuma või paksenema.

Lisa koor ettevaatlikult väikeste kogustena, et vältida pritsimist. Keeda kuni temperatuur jõuab 120°C-ni.

Vala karamell süvenditesse ja lase taheneda. Ülejäänud karamellikastme võid säilitada klaaspurgis külmkapis.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Šokolaadikreem piparmündibeseega

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Kuum šokolaad

Külma ilma joogid

Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Lihtne õunakook

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Plaadikoogi baasretsept

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Hubane reedeõhtu

Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!