Koostisosad
150 g võid
5 dl piima
50 g pärmi
1/2 tl soola
1 1/2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
2 tl kardemoni
u 13 dl nisujahu
Täidis
200 g võid
1 1/2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
3 sl kaneeli
Määrimiseks
Muna
Katteks
Dansukkeri pärlsuhkrut
Juhised
Sulatage või, lisage piim ja kuumutage 37 °C-ni (käesoojuseni).
Murendage pärm taignakausis ja lisa veidi leiget piima. Segage kuni pärm on lahustunud. Lisage ülejäänud piim.
Lisage sool, suhkur, kardemon ja 2/3 jahust. Sõtkuge taigen siledaks ja elastseks. Lisage ülejäänud jahu ning sõtkuge tainast, kuni see lööb kausi külgedelt lahti. Laske taignal kerkida käterätiku all 20 – 30 min, kuni taigna maht on paisunud kahekordseks.
Segage täidis. Asetage taigen jahuga üleüuistatud tööpinnale ning sõtkuge elastseks. Jagage taigen kaheks osaks. Rullige kumbki taignatükk ristkülikukujuliseks plaadiks. Laotage täidis taignale ja veeretage rullideks. Lõigake rullid tükkideks. Asetage tükid pabervormidesse. Laske katte all 30 minutit kerkida.
Kuumutage ahi 250 °C-ni. Määrige saiakesi lahtiklopitud munaga. Küpsetage ahju keskmisel siinil 8-10 minutit. Puistake üle tuhksuhkru või pärlsuhkruga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.