Kaneelisaiakesed

u 45 tk.

PT1H

1,5 tundi

Hinne (73 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

150 g võid
5 dl piima
50 g pärmi
1/2 tl soola
1 1/2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
2 tl kardemoni
u 13 dl nisujahu

Täidis
200 g võid
1 1/2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
3 sl kaneeli

Määrimiseks
Muna

Katteks
Dansukkeri pärlsuhkrut

Juhised

Sulatage või, lisage piim ja kuumutage 37 °C-ni (käesoojuseni).

Murendage pärm taignakausis ja lisa veidi leiget piima. Segage kuni pärm on lahustunud. Lisage ülejäänud piim.

Lisage sool, suhkur, kardemon ja 2/3 jahust. Sõtkuge taigen siledaks ja elastseks. Lisage ülejäänud jahu ning sõtkuge tainast, kuni see lööb kausi külgedelt lahti. Laske taignal kerkida käterätiku all 20 – 30 min, kuni taigna maht on paisunud kahekordseks.

Segage täidis. Asetage taigen jahuga üleüuistatud tööpinnale ning sõtkuge elastseks. Jagage taigen kaheks osaks. Rullige kumbki taignatükk ristkülikukujuliseks plaadiks. Laotage täidis taignale ja veeretage rullideks. Lõigake rullid tükkideks. Asetage tükid pabervormidesse. Laske katte all 30 minutit kerkida.

Kuumutage ahi 250 °C-ni. Määrige saiakesi lahtiklopitud munaga. Küpsetage ahju keskmisel siinil 8-10 minutit. Puistake üle tuhksuhkru või pärlsuhkruga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.