Juustukook karamellikastmega

Küpsetage 24 cm lahtikäivas koogivormis

Hinne (95 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Koogipõhi
12 digestiivküpsist
75 g sulatatud võid
3 tl kaneeli

Täidis
600 g toorjuustu
240 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
4 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
Poole sidruni riivitud koor
4 suurt muna
150 ml vahukoort

Karamellikaste
200 ml vahukoort
90 g Dansukkeri valget või pruuni kristallsuhkrut
100 ml Dansukkeri heledat siirupit
100 g võid
1/2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut

Juhised

Segage paksupõhjalises kastrulis koor, suhkur, või ja siirup ning keetke paksuks kastmeks. Lõpuks lisage vanillisuhkur.

Soojendage ahi 175°C kraadini.

Purustage küpsised ning segage või ja kaneeliga. Suruge saadud mass koogivormi põhja ja asetage vorm täidise valmistamise ajaks külmikusse.

Täidis
Segage omavahel toorjuust, suhkur ja sidrunikoor. Lisage pidevalt segades munad ja vahukoor. Valage täidis küpsisepurule ja niristage peale veidi karamellikastet (100 ml). Tõmmake kahvli abil karamellikastmega koogi pinnale triibud. Küpsetage ahju keskmises osas u. 60 minutit või kuni täidis taheneb.

Laske jahtuda ja seejärel asetage külma. Kui kook on põhjalikult jahtunud, eemaldage ettevaatlikult koogivormi serv. Serveerimisel niristage üle ülejäänud karamellikastmega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.