Juustukook karamellikastmega

Küpsetage 24 cm lahtikäivas koogivormis

Hinne (1 tk)

Koostisosad

Koogipõhi
12 digestiivküpsist
75 g sulatatud võid
3 tl kaneeli

Täidis
600 g toorjuustu
240 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
4 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
Poole sidruni riivitud koor
4 suurt muna
150 ml vahukoort

Karamellikaste
200 ml vahukoort
90 g Dansukkeri valget või pruuni kristallsuhkrut
100 ml Dansukkeri heledat siirupit
100 g võid
1/2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut

Juhised

Segage paksupõhjalises kastrulis koor, suhkur, või ja siirup ning keetke paksuks kastmeks. Lõpuks lisage vanillisuhkur.

Soojendage ahi 175°C kraadini.

Purustage küpsised ning segage või ja kaneeliga. Suruge saadud mass koogivormi põhja ja asetage vorm täidise valmistamise ajaks külmikusse.

Täidis
Segage omavahel toorjuust, suhkur ja sidrunikoor. Lisage pidevalt segades munad ja vahukoor. Valage täidis küpsisepurule ja niristage peale veidi karamellikastet (100 ml). Tõmmake kahvli abil karamellikastmega koogi pinnale triibud. Küpsetage ahju keskmises osas u. 60 minutit või kuni täidis taheneb.

Laske jahtuda ja seejärel asetage külma. Kui kook on põhjalikult jahtunud, eemaldage ettevaatlikult koogivormi serv. Serveerimisel niristage üle ülejäänud karamellikastmega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad

Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.