Jõulusõõrikud

8-10 tk

Hinne (17 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

150 g nisujahu
80 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
1 1/4 tl küpsetuspulbrit
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
3/4 tl soola
100 ml piima
50 g võid
1 tl sidrunimahla
1 lahtiklopitud muna
50 g sulavõid
õli koogivormi määrimiseks

Juhised

Eeelsoojendage ahi 200°C kraadini. Määrige sõõrikupann õliga. Segage omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber, vanillisuhkur ning sool. Segage eraldi anumas piim ja sidrunimahl.

Lisage piim, lahtiklopitud muna ja sulavõi kuivadele koostisainetele ja segage ühtlaseks massiks.

Jaotage taigen sõõrikupanni lohkudesse nii et taigen täidaks need poolenisti. Seda tööd kergendab taignapritsi kasutamine.

Küpsetage ahju alumises osas u. 6-8 minutit. Ahjust välja tõstes laske sõõrikutel enne vormist eemaldamist mõned minutid jahtuda. Pintseldage iga pannilohk pärast sõõriku eemaldamist kohe õliga üle.


3 glasuurimissoovitust

Kaneeli-suhkru kate
45 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1-2 tl jahvatatud kaneeli
50 g sulavõid

Segage omavahel kaneel ja suhkur, pintseldage sooje sõõrikuid sulavõiga ja kastke kaneeli-suhkru segusse.

Tuhksuhkru-piparmündikommipuru kate
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1-2 tl vett
70 g purustatud piparmündikomme

Segage veest ja tuhksuhkrust sile glasuur, kastke sõõrikud glasuuri sisse ja seejärel piparmündikommipurusse.

Piparkoogikate
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1-2 spl vett
2 tl piparkoogi maitseainesegu

Segage veest ja tuhksuhkrust sile glasuur, lisage 2 tl piparkoogi maitseainesegu, määrige glasuur sõõrikutele.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.