Koostisosad
300 ml piima
50 g pärmi
45 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 muna
50 ml Dansukkeri valget siirupit
1 1/2 tl soola
480-600 g kõvemat nisujahu
100 g toasooja võid
Täidis
200 g toasooja võid
100 g hakitud šokolaadi
100 g peeneks hakitud sarapuupähkleid
40 g Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
2 tl jahvatatud kaneeli
1/2 tl jahvatatud kardemoni
2 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
1/2 tl meresoolahelbeid
Pintseldamiseks 1 lahtiklopitud muna
Peale puistamiseks pärlsuhkrut või rafineerimata roosuhkrut
Juhised
Soojendage piim käesoojaks. Murendage pärm taignakaussi ja valage piimaga üle, segage kuni pärm on lahustunud.
Lisage pidevalt segades suhkur, muna, siirup ja sool. Lisage vähehaaval juurde jahu ja tükkide kaupa ka või. Sõtkuge tainast 5-10 minutit. Valmis taigen peaks olema sile ja kergelt kleepuv. Katke taignakausse puhta köögirätikuga ja jätke tunniks kerkima.
Eelsoojendage ahi 175°C kraadini.
Täidise valmistamiseks segage omavahel kõik täidise koostisained ja jätke segu ootele.
Valage kerkinud taigen jahuga ülepuistatud tööpinnale, jaotage pooleks ja rullige kumbki pool ristkülikuks (u.18 x 13 cm).
Määrige täidis taignale, jättes kitsa osa taignaservast ümberringi määrimata. Keerake mõlemad taignad rulli ja asetage küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõigake 1 cm vahedega mõlemasse rulli diagonaalsed sisselõiked peaaegu rulli põhjani ja keerake rullid pärgadeks.
Laske rullidel ahjuplaadil veel 30 minutit kerkida, seejärel pintseldage lahtiklopitud munaga üle ja puistake peale nt. pärlsuhkrut.
Küpsetage ahju keskmisel siinil u. 20 minutit.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.