Koostisosad
200 g toasooja võid
125 ml Dansukkeri tuhksuhkrut
1 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
425 ml nisujahu
Kaunistamiseks
1 munavalget
100 g sarapuupähkleid
Katteks
100 g pehmet nugatit
50 g tumedat šokolaadi
1 spl Dansukkeri glükoosisiirupit
Juhised
Hakkige pähklid. Segage kõik taigna koostisained ühtlaseks massiks ja jaotage see 40 tükiks. Voolige tükkidest ümmargused pallikesed, veeretage neid munavalges ja seejärel hakitud pähklites. Vajutage iga pallikese keskele lohk ning laduge küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetage ahju keskmisel siinil 175 °C kraadi juures u. 15 minutit. Jätke traatrestile jahtuma.
Sulatage katte koostisained veevannil ühtlaseks seguks. Laske jahtuda ning kloppige blenderis õhuliseks. Pritsige igale küpsetisele kuhjake katet. Säilitage jahedas.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.