Koostisosad
Muffinid
100 g võid
100 ml piima
120 g nisujahu
20 g kakaopulbrit
3 g vanillisuhkrut
5 g küpsetuspulbrit
1 näpuotsatäis soola
35 g hakitud tumedat või piimašokolaadi
3 muna
170 g Dansukkeri kristallsuhkrut
Glasuur
75 g toasooja võid
300 g Dansukkeri tuhksuhkrut
3 g vanillisuhkrut
100 g toorjuustu
Rohelinst toiduvärvi
Mõned tilgad piparmündiõli (valikuline)
Kaunistamiseks
Suhkrupärleid või nonparelle
Juhised
Kuumuta ahi 175°C-ni ülemise ja alumise kuumutusega.
Sulata või ja sega juurde piim. Aseta kõrvale.
Sega jahu, kakaopulber, vanillisuhkur, küpsetuspulber, sool ja hakitud šokolaad kausis.
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa õrnalt segades juurde kõigepealt jahusegu ja seejärel või ja piima segu. Sega ühtlaseks tainaks.
Täida muffinivormid kahe kolmandiku ulatuses tainaga ja küpseta ahju keskosas umbes 20 minutit. Lase toatemperatuuril täielikult jahtuda.
Vahusta või, tuhksuhkur ja vanillisuhkur kreemjaks. Vahusta hulka toorjuust ja lisa mõned tilgad toiduvärvi ning soovi korral piparmündiõli. Täida pritskott glasuuriga. Hoia külmikus kuni oled valmis muffineid serveerima. Serveerimisel pritsi muffinitele rohelised kuusekesed, puista üle suhkrupärlite või nonparellidega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.