Koostisosad
50 g margariini
3 spl piima
75 ml Dansukkeri pruuni roosuhkrut
1 muna
½ tl küpsetuspulbrit
1 spl kartulitärklist
125 ml nisujahu
1 ½ tl piparkoogimaitseainet
Kaunistamiseks
150 g maitsestamata toorjuustu
100 ml Dansukkeri tuhksuhkrut
3 ml värskeltpressitud sidrunimahla
Värskeid maasikaid
Juhised
Sulatage margariin ja lisage piim. Kuumutage kuid ärge keetke. Kloppige muna suhkruga kergelt läbi. Segage omavahel jahu, küpsetuspulber, kartulitärklis ja piparkoogimaitseaine ning lisage vähehaaval, vaheldumisi piimaga, lahtiklopitud munale.
Tõstke taigen lusika abil muffinivormidesse ja küpsetage ahju keskmisel siinil 225 °C kraadi juures u. 12 minutit.
Vahustage toorjuust tuhksuhkru ja sidrunimahlaga. Pritsige igale muffinile kreemirõngas. Eemaldage maasikatelt varred ja asetage igale muffinile maasikas. Pritsige maasikale kreemitörts.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.