Jõulukook apelsini ja mandlitega

Maitsev mahlane kook, milles sisalduvad jõulude parimad maitsed. Jõulukook muscovado suhkru, apelsini, mandlite, kollaste rosinatega ja apelsinisukaadiga.

umbes 10 tükki

PT1H

umbes 1,5 tundi

Hinne (20 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

120 g toasooja võid
190 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
3 g Dansukkeri vanillisuhkrut
2 muna
100 g jogurtit
1 apelsini koor
40 g apelsinimahla
150 g nisujahu
150 g mandlijahu
10 g küpsetuspulbrit
3 g soola
60 g kollaseid rosinaid
60 g apelsinisukaadi 

Kaunistamiseks
mandlilaaste
Dansukkeri tuhksuhkrut

Juhised

Kuumuta ahi 175°C-ni ülemise ja alumise kuumuse seadistusel. Vahusta või, muscovado suhkur ja vanillisuhkur kohevaks. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustades, seejärel lisa jogurt, apelsinikoor ja apelsinimahl. Sega nisujahu, mandlijahu, küpsetuspulber ja sool ning sega tainasse. Sega, kuni saad ühtlase taina. Lõpuks sega sisse rosinad ja sukaad. Määri lahtikäiv koogivorm (umbes 20 cm läbimõõduga) võiga ja puista põhja mandlilaaste. Vala tainas vormi ja puista peale samuti mandlilaaste. Küpseta ahju alumisel siinil 50-55 minutit. Kui kook on valmis, ei tohiks see enam kleepuda. Lase täielikult jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.