Koostisosad
120 g toasooja võid
190 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
3 g Dansukkeri vanillisuhkrut
2 muna
100 g jogurtit
1 apelsini koor
40 g apelsinimahla
150 g nisujahu
150 g mandlijahu
10 g küpsetuspulbrit
3 g soola
60 g kollaseid rosinaid
60 g apelsinisukaadi
Kaunistamiseks
mandlilaaste
Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
Kuumuta ahi 175°C-ni ülemise ja alumise kuumuse seadistusel. Vahusta või, muscovado suhkur ja vanillisuhkur kohevaks. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustades, seejärel lisa jogurt, apelsinikoor ja apelsinimahl. Sega nisujahu, mandlijahu, küpsetuspulber ja sool ning sega tainasse. Sega, kuni saad ühtlase taina. Lõpuks sega sisse rosinad ja sukaad. Määri lahtikäiv koogivorm (umbes 20 cm läbimõõduga) võiga ja puista põhja mandlilaaste. Vala tainas vormi ja puista peale samuti mandlilaaste. Küpseta ahju alumisel siinil 50-55 minutit. Kui kook on valmis, ei tohiks see enam kleepuda. Lase täielikult jahtuda.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.