Jõuluhõngulised arrakirullid

u.16 väikest rulli

PT1H

u. 1 tund + 1 tund külmikus

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

100 g toasooja võid 
60 g Dansukkeri tumedat siirupit 
75 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
20 g kakaopulbrit
160 g piparkoogipuru
4 tilka arrakiessentsi

Kaunistamiseks
Dansukker tuhksuhkrut
200 g punast martsipanimassi
100 g valget šokolaadi

Juhised

Segage omavahel või, siirup, roosuhkur ja kakaopulber. Purustage blenderis piparkoogid ja lisage neile arrakiessents. Jahutage külmikus 30 minutit.

Veeretage segust kaks rulli (ca 30 cm) ja asetage veel 30 minutiks külmikusse.

Puistake tööpinnale tuhksuhkrut ja rullige martsipanimassist nelinurkne leht. Asetage üks rull lehe serva ja mähkige martsipan ühe kihina ümber rulli. Lõigake ülejääv osa martsipanist ära. Korrake teise rulliga. 

Lõigake rullid u. 4 cm pikkusteks juppideks. Hakkige šokolaad ja sulatage veevannil. Kastke rullide otsad šokolaadi ja asetage küpsetuspaberile tahenema. Säilitage serveerimiseni külmas.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.