Koostisosad
Šokolaadikreem
200 ml vahukoort
200 g tumedat šokolaadi
Vanillitäidis
2 munakollast
200 ml piima
3 g vanillisuhkrut
50 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
8 g maisitärklist
100 g toasooja võid
Põhi
3 muna
110 g Dansukkeri fariinsuhkrut
55 g kartulitärklist
18 g kakaod
3 g küpsetuspulbrit
Dansukkeri kristallsuhkrut
Kaunistamiseks
Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
Alusta šokolaadikreemist. Kuumuta koor keemiseni ja lisa hakitud šokolaad. Sega, kuni segu on täiesti ühtlane. Pane külmkappi veidi tahenema.
Valmista vanillitäidis. Pane kõik koostisosad peale või kastrulisse. Lase segul keeda umbes minut, pidevalt vispeldades. Tõsta kõrvale ja lase kreemil täielikult jahtuda.
Vahepeal valmista põhi. Kuumuta ahi 250°C-ni ülemise ja alumise kuumuse seadistusel. Vahusta mune fariinsuhkruga paar minutit, kuni segu on hele ja kohev. Sõelu kokku kartulijahu, kakao ja küpsetuspulber ning sega ettevaatlikult tainasse. Sega, kuni saad ühtlase taina. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja laota ühtlaseks kihiks. Küpseta ahju keskel 4-5 minutit. Aseta puhtale köögirätikule küpsetuspaber ja puista sellele ühtlane hõre kiht kristallsuhkrut. Võta põhi ahjust välja ja kummuta see suhkruga küpsetuspaberile. Eemalda ettevaatlikult ahjus käinud küpsetuspaber ja kata põhi puhta lehega. Rulli põhi köögirätikusse nii tihedalt kui võimalik, küpsetuspaber all ja peal. Lase täielikult jahtuda.
Vahusta jahtunud vanillitäidis ja lisa vähehaaval toasoe või. Vahusta paar minutit, kuni täidis muutub kohevaks. Määri see rullile ja keera rull lühikesest küljest kokku. Võta kreem külmkapist välja enne, kui see liiga kõvaks taheneb, ja määri paks, ühtlane kiht rulli ümber. Puista peale tuhksuhkrut.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Juustukook igal kujul
Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks
Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Küpsetame plaadikooke
Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.