Koostisosad
Šokolaadikreem
200 ml vahukoort
200 g tumedat šokolaadi
Vanillitäidis
2 munakollast
200 ml piima
3 g vanillisuhkrut
50 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
8 g maisitärklist
100 g toasooja võid
Põhi
3 muna
110 g Dansukkeri fariinsuhkrut
55 g kartulitärklist
18 g kakaod
3 g küpsetuspulbrit
Dansukkeri kristallsuhkrut
Kaunistamiseks
Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
Alusta šokolaadikreemist. Kuumuta koor keemiseni ja lisa hakitud šokolaad. Sega, kuni segu on täiesti ühtlane. Pane külmkappi veidi tahenema.
Valmista vanillitäidis. Pane kõik koostisosad peale või kastrulisse. Lase segul keeda umbes minut, pidevalt vispeldades. Tõsta kõrvale ja lase kreemil täielikult jahtuda.
Vahepeal valmista põhi. Kuumuta ahi 250°C-ni ülemise ja alumise kuumuse seadistusel. Vahusta mune fariinsuhkruga paar minutit, kuni segu on hele ja kohev. Sõelu kokku kartulijahu, kakao ja küpsetuspulber ning sega ettevaatlikult tainasse. Sega, kuni saad ühtlase taina. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja laota ühtlaseks kihiks. Küpseta ahju keskel 4-5 minutit. Aseta puhtale köögirätikule küpsetuspaber ja puista sellele ühtlane hõre kiht kristallsuhkrut. Võta põhi ahjust välja ja kummuta see suhkruga küpsetuspaberile. Eemalda ettevaatlikult ahjus käinud küpsetuspaber ja kata põhi puhta lehega. Rulli põhi köögirätikusse nii tihedalt kui võimalik, küpsetuspaber all ja peal. Lase täielikult jahtuda.
Vahusta jahtunud vanillitäidis ja lisa vähehaaval toasoe või. Vahusta paar minutit, kuni täidis muutub kohevaks. Määri see rullile ja keera rull lühikesest küljest kokku. Võta kreem külmkapist välja enne, kui see liiga kõvaks taheneb, ja määri paks, ühtlane kiht rulli ümber. Puista peale tuhksuhkrut.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.