Koostisosad
210 g nisujahu
120 g täisterajahu
35 g pudrukaerahelbeid
60 g sarapuupähkleid, tervelt
6 g soola
5 g soodat
5 g küpsetuspulbrit
500 ml hapupiima
120 g külmutatud jõhvikaid
210 g Dansukkeri leivasiirupit
Juhised
Kuumuta ahi 200°C-ni ülemise ja alumise kuumutusega.
Määri 1,5-liitrine leivavorm võiga. Sega kõik kuivained kausis.
Lisa hapupiim, jõhvikad ja siirup ning sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas vormi ja küpseta ahju alumises osas umbes 1 tund. Jälgi pätsi küpsemise ajal. Kata vorm fooliumiga, kui päts pealt liiga pruuniks läheb.
Kummuta valmis päts restile ja lase rätiku all jahtuda.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.