Koostisosad
1 l leiget vett
100 g pärmi
4 dl kaerakliisid
2 dl speltanisuhelbeid
4 dl jämedat rukkijahu
1 dl linaseemneid
75 g sulavõid
1 tl soola
3/4-1 dl Dansukkeri leivasiirupit
1 spl leivavürtse (võib ka ära jätta)
u 18 dl rukkipüüli
Juhised
Murenda pärm kaussi ja vala vesi peale. Sega, kuni pärm on vedel.
Sega sisse kaerakliid, speltanisuhelbed, rukkijahu, linaseemned, või, sool, siirup ja vürtsid. Lisa jahu vähehaaval, kuni taigen tuleb kausi servast lahti. Lase rätiku all 45 minutit kerkida.
Aseta taigen jahuga üle puistatud küpsetuslauale ning silu siledaks ja ühtlaseks. Jaga taigen 2 tükiks ja keera rullideks. Lõika kumbki rull 25 tükiks ja vormi kukliteks. Lase 30 minutit kerkida. Vali ahju kuumuseks 225° C.
Küpseta ahjus umbes 12 minutit, kuni kuklid saavad kuldblondi värvi. Lase restil küpsetusrätiku all jahtuda.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.