Jäätort

1 tort, 8-10 sööjale

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Tordipõhjad: (3tk)
225 g toasooja võid
4 dl Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
1 dl Dansukkeri heledat siirupit
5 muna
7 1/2 dl nisujahu
2 spl maisitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
1 1/2 dl piima

Moos
500 g meelepäraseid marju (nt. vaarikaid või mustikaid)
3 dl Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi

Toorjuustukreem
100 g toasooja võid
300 g toorjuustu
6 dl Dansukkeri tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
3 tl piparkoogimaitseainesegu

Jää
2 1/2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
1/2 dl vett
60 g / 1/2 dl Dansukkeri glükoosisiirupit
Sinist toiduvärvi

Juhised

Tordipõhjad
Eelsoojendage ahi 175 °C-ni.
Määrige ümmargune koogivorm rasvainega (16-20 cm Ø).
Vahustage suuremas kausis või, suhkur ja siirup heledaks ja kreemjaks vahuks.
Lisage vahustamist jätkates ükshaaval munad.
Sõeluge juurde omavahel segatud jahu, maisitärklis, küpsetuspulber ja sool, lisage piim ja segage ühtlaseks taignaks.
Jaotage taigen kolmeks ja küpsetage kolm ümmargust tordipõhja, igaüht  35 – 40 minutit.

Moos
Segage marjad tarretisesuhkruga ja keetke 5-10 minutit, sõltuvalt marjadest. Segu peaks saama üsna tihke. Laske jahtuda.

Toorjuustukreem
Vahustage kõik koostisained omavahel.

Jää
Kuumutage suhkur, glükoosisiirup ja vesi u. 160 °C-ni.
Lisage toiduvärv.
Valage valmis segu küpsetuspaberile ja laske täielikult maha jahtuda. Murdke kildudeks.

Tordi kokkupanek
Kui koogipõhjad said liiga kõrged, siis lõigake põhjad kaheks kihiks. Määrige moosi koogipõhjadele (mitte servadele) ja asetage koogipõhjad üksteise peale. Määrige kõige ülemisele kihile kreemi ja kaunistage ”jääkildudega”.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.