Koostisosad
Tordipõhjad: (3tk)
225 g toasooja võid
4 dl Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
1 dl Dansukkeri heledat siirupit
5 muna
7 1/2 dl nisujahu
2 spl maisitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
1 1/2 dl piima
Moos
500 g meelepäraseid marju (nt. vaarikaid või mustikaid)
3 dl Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
Toorjuustukreem
100 g toasooja võid
300 g toorjuustu
6 dl Dansukkeri tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
3 tl piparkoogimaitseainesegu
Jää
2 1/2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
1/2 dl vett
60 g / 1/2 dl Dansukkeri glükoosisiirupit
Sinist toiduvärvi
Juhised
Tordipõhjad
Eelsoojendage ahi 175 °C-ni.
Määrige ümmargune koogivorm rasvainega (16-20 cm Ø).
Vahustage suuremas kausis või, suhkur ja siirup heledaks ja kreemjaks vahuks.
Lisage vahustamist jätkates ükshaaval munad.
Sõeluge juurde omavahel segatud jahu, maisitärklis, küpsetuspulber ja sool, lisage piim ja segage ühtlaseks taignaks.
Jaotage taigen kolmeks ja küpsetage kolm ümmargust tordipõhja, igaüht 35 – 40 minutit.
Moos
Segage marjad tarretisesuhkruga ja keetke 5-10 minutit, sõltuvalt marjadest. Segu peaks saama üsna tihke. Laske jahtuda.
Toorjuustukreem
Vahustage kõik koostisained omavahel.
Jää
Kuumutage suhkur, glükoosisiirup ja vesi u. 160 °C-ni.
Lisage toiduvärv.
Valage valmis segu küpsetuspaberile ja laske täielikult maha jahtuda. Murdke kildudeks.
Tordi kokkupanek
Kui koogipõhjad said liiga kõrged, siis lõigake põhjad kaheks kihiks. Määrige moosi koogipõhjadele (mitte servadele) ja asetage koogipõhjad üksteise peale. Määrige kõige ülemisele kihile kreemi ja kaunistage ”jääkildudega”.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.