Jäätort

1 tort, 8-10 sööjale

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Tordipõhjad: (3tk)
225 g toasooja võid
4 dl Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
1 dl Dansukkeri heledat siirupit
5 muna
7 1/2 dl nisujahu
2 spl maisitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
1 1/2 dl piima

Moos
500 g meelepäraseid marju (nt. vaarikaid või mustikaid)
3 dl Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi

Toorjuustukreem
100 g toasooja võid
300 g toorjuustu
6 dl Dansukkeri tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
3 tl piparkoogimaitseainesegu

Jää
2 1/2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
1/2 dl vett
60 g / 1/2 dl Dansukkeri glükoosisiirupit
Sinist toiduvärvi

Juhised

Tordipõhjad
Eelsoojendage ahi 175 °C-ni.
Määrige ümmargune koogivorm rasvainega (16-20 cm Ø).
Vahustage suuremas kausis või, suhkur ja siirup heledaks ja kreemjaks vahuks.
Lisage vahustamist jätkates ükshaaval munad.
Sõeluge juurde omavahel segatud jahu, maisitärklis, küpsetuspulber ja sool, lisage piim ja segage ühtlaseks taignaks.
Jaotage taigen kolmeks ja küpsetage kolm ümmargust tordipõhja, igaüht  35 – 40 minutit.

Moos
Segage marjad tarretisesuhkruga ja keetke 5-10 minutit, sõltuvalt marjadest. Segu peaks saama üsna tihke. Laske jahtuda.

Toorjuustukreem
Vahustage kõik koostisained omavahel.

Jää
Kuumutage suhkur, glükoosisiirup ja vesi u. 160 °C-ni.
Lisage toiduvärv.
Valage valmis segu küpsetuspaberile ja laske täielikult maha jahtuda. Murdke kildudeks.

Tordi kokkupanek
Kui koogipõhjad said liiga kõrged, siis lõigake põhjad kaheks kihiks. Määrige moosi koogipõhjadele (mitte servadele) ja asetage koogipõhjad üksteise peale. Määrige kõige ülemisele kihile kreemi ja kaunistage ”jääkildudega”.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.