Jäätis tsitrusviljade ja kardemoniga

Hinne (48 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

15 ml kardemoniseemneid, soovitavalt rohelisi
2 apelsini
2 klementiini
4 munakollast
100 g Dansukkeri Valget suhkrut
500 ml vahukoort
50 ml Dansukkeri Heledat siirupit

Kaunistamiseks
1 apelsin
100 ml Dansukkeri Heledat siirupit
60 g Dansukkeri Šokolaadimaitselist Tuhksuhrut
10 g Dansukkeri Vanillisuhkrut
100 ml kohvikoort

Juhised

Purustage uhmris kardemoniseemned. Lõigake tsitrusviljade koore värvilisest osast õhukesed ribad ning pigistage viljadest mahl. Asetage mahl, koor ning kardemon paksupõhjalisse keedunõusse ning keetke madalal kuumusel kuni vedeliku kogus on kahanenud poole võrra. Laske jahtuda. Vahustage munakollased suhkruga heledaks vahuks. Laske koor ja siirup ettevaatlikult korraks keema tõusta, valage kuum kooresegu peenikese nirena pidevalt segades munavahu hulka. Kurnake jahtunud mahl samuti kooresegusse. Laske jahtuda ja valmistage jäätisemasinas jäätis. Jäätist saab valmistada ka ilma masinata. Selleks asetage valmis segu vähemalt 5 tunniks sügavkülma. Selleks, et jäätis saavutaks õige tekstuuri, tuleb segu iga 30 minuti järel läbi segada. Kaunistamiseks koorige apelsin ning lõigake koor väga õhukesteks ribadeks. Keetke ribad siirupis pehmeks. Segage tuhksuhkur, vanillisuhkur ja koor paksupõhjalises keedunõus ning laske korraks keema tõusta. Jaotage jäätis kaussidesse, kaunistage apelsinikoorega ja niristage peale šokolaadikastet.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.