Jäätis tsitrusviljade ja kardemoniga

Hinne (28 tk)

Koostisosad

15 ml kardemoniseemneid, soovitavalt rohelisi
2 apelsini
2 klementiini
4 munakollast
100 g Dansukkeri Valget suhkrut
500 ml vahukoort
50 ml Dansukkeri Heledat siirupit

Kaunistamiseks
1 apelsin
100 ml Dansukkeri Heledat siirupit
60 g Dansukkeri Šokolaadimaitselist Tuhksuhrut
10 g Dansukkeri Vanillisuhkrut
100 ml kohvikoort

Juhised

Purustage uhmris kardemoniseemned. Lõigake tsitrusviljade koore värvilisest osast õhukesed ribad ning pigistage viljadest mahl. Asetage mahl, koor ning kardemon paksupõhjalisse keedunõusse ning keetke madalal kuumusel kuni vedeliku kogus on kahanenud poole võrra. Laske jahtuda. Vahustage munakollased suhkruga heledaks vahuks. Laske koor ja siirup ettevaatlikult korraks keema tõusta, valage kuum kooresegu peenikese nirena pidevalt segades munavahu hulka. Kurnake jahtunud mahl samuti kooresegusse. Laske jahtuda ja valmistage jäätisemasinas jäätis. Jäätist saab valmistada ka ilma masinata. Selleks asetage valmis segu vähemalt 5 tunniks sügavkülma. Selleks, et jäätis saavutaks õige tekstuuri, tuleb segu iga 30 minuti järel läbi segada. Kaunistamiseks koorige apelsin ning lõigake koor väga õhukesteks ribadeks. Keetke ribad siirupis pehmeks. Segage tuhksuhkur, vanillisuhkur ja koor paksupõhjalises keedunõus ning laske korraks keema tõusta. Jaotage jäätis kaussidesse, kaunistage apelsinikoorega ja niristage peale šokolaadikastet.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.