Koostisosad
Mustikamoos
200 g mustikaid
100 g Dansukkeri moosisuhkrut
Moosiküpsised
200 g toasooja võid
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
3 g Dansukkeri vanillisuhkrut
240 g nisujahu
5 g küpsetuspulbrit
Jäätis
4 munakollast
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit
Juhised
Alustage mustikamoosi valmistamisest. Peske ja puhastage mustikad. Segage need moosisuhkruga kastrulis ja keetke 4-5 minutit. Eemaldage vaht ja valage steriliseeritud purki. Sulgege purk ja hoidke jahedas kohas.
Seejärel valmistage moosiküpsised. Kuumutage ahi 200°C-ni.
Vahustage või, tuhksuhkur ja vanillisuhkur. Segage jahu ja küpsetuspulber eraldi kausis ja lisage ettevaatlikult võisegule. Segage ühtlaseks tainaks.
Vormige tainas rulliks ja lõigake 20 tükiks, igaüks tuleb kaaluga umbes 25 g. Veeretage tükid pallideks ja asetage väikestesse muffinivormidesse. Vajutage sõrmega iga küpsise keskele õõnsus ja täitke see moosiga.
Küpsetage ahju alumisel siinil 14-16 minutit. Laske täielikult jahtuda.
Valmistage jäätis. Vahustage munakollased ja suhkur. Kuumutage piim, koor ja glükoosisiirup keemiseni. Mikserdage munasegu sooja piimasegu sisse. Kurnake läbi peene sõela.
Laske segul jahtuda, enne kui töötlete seda jäätisemasinaga või lasete sügavkülmas jäätuda. Asetage sügavkülma vähemalt 5 tunniks, segades aeg-ajalt.
Kui jäätis on osaliselt külmunud, segage juurde umbes 3 supilusikatäit moosi ja umbes 6 pooleks murtud moosiküpsist. See annab jäätisele parema välimuse.
Kaunistage serveerimisel moosiküpsistega.
Nipp!
Kasutasime selles retseptis mustikamoosi, kuid võite kasutada ükskõik millist teile meelepärast moosi. Inspiratsiooni leiate siit.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.