Koostisosad
Vajate klaaspurki, nöörijuppi ja sildikest valmistamisõpetusega
Purki läheb
150 g nisujahu
75 g kaerahelbeid
2 1/2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
2 1/2 tl küpsetuspulbrit
225 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
Maitsestamiseks
30 g kuivatatud mustikaid või jõhvikaid
45 g valge šokolaadi nööpe
45 g tumeda šokolaadi nööpe
30 g rosinaid
1 tl jahvatatud kaneeli
Juhised
Valage kõik koostisained kihiti purki järgmiselt:
Segage omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ning valage segu purgi põhja. Katke see kiht suhkru ja kaerahelvestega. Kõige pealmiseks kihiks jäävad maitsestamiseks mõeldud koostisained.
Valmistamisõpetus
Eelsoojendage ahi 200°C kraadini.
Hõõruge 225 g toasooja võid koos ühe munaga heledaks vahuks. Lisage purgi sisu ja sõtkuge taignaks. Vormige taignast pallikesed ja laduge need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajutage pallid näpuga kergelt lapikuks.
Küpsetage ahju keskosas 10-15 minutit kuni küpsiste servad on kuldsed. Laske traatrestile laotult täielikult jahtuda. Nautige!
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.