Ingveriparfee mandlikrõpsudega

Hellitage oma lähedasi krokandiga ingveriparfee ja šokolaadikastmega. Imelised ingveri-, mandli- ja šokolaadimaitsed harmoneeruvad ideaalselt selles kreemjas parfees.

8 portsjonit

PT55M

1 tund + 4 tundi sügavkülmas

Hinne (33 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Mandlikrõpsud
100 g mandleid
170 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 spl võid

Šokolaadikaste
1 spl võid
1 1/2 spl kakaopulbrit
2 spl Dansukkeri ökoloogilist heledat siirupit
1 spl Dansukkeri kristallsuhkrut
100 ml vahukoort

Ingveriparfee
6 munakollast
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
70 g Dansukkeri glükoosisiirupit
600 ml vahukoort
2 spl värsket riivitud ingverit

Juhised

Alustage mandlikrõpsude valmistamisest, selleks eelkuumutage ahi 175 °C kraadini. Hakkige koorimata mandlid võimalikult ühtlase suurusega tükkideks ja röstige ahjus alumisel siinil u. 5 minutit.

Sulatage suhkur paksupõhjalises keedunõus keskmisel kuumusel ilma segamata. Suhkur peaks pruunistuma ja vedelaks muutuma. Tõstke keedunõu pliidilt ja lisage või. Segage kuni või on sulanud ning lisage mandlid.

Segage kiirelt läbi, valage segu küpsetuspaberile, katke segu teise küpsetuspaberiga ja rullige taignarulli abil lamedaks õhukeseks kihiks.

Laske jahtuda ja murdke plaat väikesteks tükkideks.

Šokolaadikastme valmistamiseks segage paksupõhjalises keedunõus omavahel kõik kastme koostisained, kuumutage pidevalt segades kuni segu pakseneb. Laske jahtuda.

Valmistage parfee: Vahustage munakollased suhkru ja glükoosisiirupiga kohevaks.
Vahustage eraldi kausis koor. Segage vahud kokku, lisage ingver ning kaks kolmandikku mandlikrõpsudest.

Valage pool parfeemassist toidukilega vooderdatud leivavormi. Niristage parfeele kiht šokolaadikastet (tõmmake lusikavarrega šokolaadi triibud parfeemassi).

Valage teine pool parfeemassist vormi ja lisage ülejäänud šokolaadikaste pealmiseks kihiks.

Asetage  4-5 tunniks sügavkülma. Tõstke u. 20 minutit enne serveerimist sügavkülmast välja, serveerimisel puistake peale ülejäänud osa mandlikrõpsudest.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.