Ingveriparfee mandlikrõpsudega

Hellitage oma lähedasi krokandiga ingveriparfee ja šokolaadikastmega. Imelised ingveri-, mandli- ja šokolaadimaitsed harmoneeruvad ideaalselt selles kreemjas parfees.

8 portsjonit

1 tund + 4 tundi sügavkülmas

Hinne (16 tk)

Koostisosad

Mandlikrõpsud
100 g mandleid
170 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 spl võid

Šokolaadikaste
1 spl võid
1 1/2 spl kakaopulbrit
2 spl Dansukkeri ökoloogilist heledat siirupit
1 spl Dansukkeri kristallsuhkrut
100 ml vahukoort

Ingveriparfee
6 munakollast
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
70 g Dansukkeri glükoosisiirupit
600 ml vahukoort
2 spl värsket riivitud ingverit

Juhised

Alustage mandlikrõpsude valmistamisest, selleks eelkuumutage ahi 175 °C kraadini. Hakkige koorimata mandlid võimalikult ühtlase suurusega tükkideks ja röstige ahjus alumisel siinil u. 5 minutit.

Sulatage suhkur paksupõhjalises keedunõus keskmisel kuumusel ilma segamata. Suhkur peaks pruunistuma ja vedelaks muutuma. Tõstke keedunõu pliidilt ja lisage või. Segage kuni või on sulanud ning lisage mandlid.

Segage kiirelt läbi, valage segu küpsetuspaberile, katke segu teise küpsetuspaberiga ja rullige taignarulli abil lamedaks õhukeseks kihiks.

Laske jahtuda ja murdke plaat väikesteks tükkideks.

Šokolaadikastme valmistamiseks segage paksupõhjalises keedunõus omavahel kõik kastme koostisained, kuumutage pidevalt segades kuni segu pakseneb. Laske jahtuda.

Valmistage parfee: Vahustage munakollased suhkru ja glükoosisiirupiga kohevaks.
Vahustage eraldi kausis koor. Segage vahud kokku, lisage ingver ning kaks kolmandikku mandlikrõpsudest.

Valage pool parfeemassist toidukilega vooderdatud leivavormi. Niristage parfeele kiht šokolaadikastet (tõmmake lusikavarrega šokolaadi triibud parfeemassi).

Valage teine pool parfeemassist vormi ja lisage ülejäänud šokolaadikaste pealmiseks kihiks.

Asetage  4-5 tunniks sügavkülma. Tõstke u. 20 minutit enne serveerimist sügavkülmast välja, serveerimisel puistake peale ülejäänud osa mandlikrõpsudest.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.