Ingveriparfee mandlikrõpsudega

Hellitage oma lähedasi krokandiga ingveriparfee ja šokolaadikastmega. Imelised ingveri-, mandli- ja šokolaadimaitsed harmoneeruvad ideaalselt selles kreemjas parfees.

8 portsjonit

1 tund + 4 tundi sügavkülmas

Hinne (4 tk)

Koostisosad

Mandlikrõpsud
100 g mandleid
170 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 spl võid

Šokolaadikaste
1 spl võid
1 1/2 spl kakaopulbrit
2 spl Dansukkeri ökoloogilist heledat siirupit
1 spl Dansukkeri kristallsuhkrut
100 ml vahukoort

Ingveriparfee
6 munakollast
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
70 g Dansukkeri glükoosisiirupit
600 ml vahukoort
2 spl värsket riivitud ingverit

Juhised

Alustage mandlikrõpsude valmistamisest, selleks eelkuumutage ahi 175 °C kraadini. Hakkige koorimata mandlid võimalikult ühtlase suurusega tükkideks ja röstige ahjus alumisel siinil u. 5 minutit.

Sulatage suhkur paksupõhjalises keedunõus keskmisel kuumusel ilma segamata. Suhkur peaks pruunistuma ja vedelaks muutuma. Tõstke keedunõu pliidilt ja lisage või. Segage kuni või on sulanud ning lisage mandlid.

Segage kiirelt läbi, valage segu küpsetuspaberile, katke segu teise küpsetuspaberiga ja rullige taignarulli abil lamedaks õhukeseks kihiks.

Laske jahtuda ja murdke plaat väikesteks tükkideks.

Šokolaadikastme valmistamiseks segage paksupõhjalises keedunõus omavahel kõik kastme koostisained, kuumutage pidevalt segades kuni segu pakseneb. Laske jahtuda.

Valmistage parfee: Vahustage munakollased suhkru ja glükoosisiirupiga kohevaks.
Vahustage eraldi kausis koor. Segage vahud kokku, lisage ingver ning kaks kolmandikku mandlikrõpsudest.

Valage pool parfeemassist toidukilega vooderdatud leivavormi. Niristage parfeele kiht šokolaadikastet (tõmmake lusikavarrega šokolaadi triibud parfeemassi).

Valage teine pool parfeemassist vormi ja lisage ülejäänud šokolaadikaste pealmiseks kihiks.

Asetage  4-5 tunniks sügavkülma. Tõstke u. 20 minutit enne serveerimist sügavkülmast välja, serveerimisel puistake peale ülejäänud osa mandlikrõpsudest.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Jäätis moosiküpsistega

Isevalmistatud jäätis

Valmistage suvel endale ise jäätist! Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Rabarberi-maasika juustukook

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Särtsakas rabarberijook

Värskendavad suvejoogid

Pakkuge janukustutajat suvesoojuses! Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Leedriõie panna cotta laimimarinaadis marjadega

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.