Koostisosad
Taigen
450 ml nisujahu
225 ml riisijahu
1 spl musti seesamiseemneid (valikuline)
1 pakk (11g) kuivpärmi
2 spl Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
1 tl soola
350 ml käesooja piima
1 spl rapsiõli
+ praadimiseks õli
Täidis
150 ml Dansukkeri fariinsuhkrut
2 spl hakitud pähkleid (ükskõik milliseid)
1 spl kaneeli
Juhised
Segage suures kausis omavahel jahu, kuivpärm, seesamiseemned, suhkur ja sool. Lisage piim ja 1 spl õli ning segage paksuks kleepuvaks taignaks. Katke taignakauss toidukilega ja laske taignamahul kahekordseks kerkida (30-45 minutit). Torgake taigna keskele auk nii et taigen vajub veidi kokku, laske veel 10 minutit kerkida. Senikaua valmistage täidis. Segage omavahel fariin, pähklid ja kaneel. Võtke peotäis kerkinud tainast ja vormige see kätevahel lamedaks kettaks. Asetage ketta keskele 1 spl täidist ja tõstke kettaservad ümber täidise kokku nii et moodustub pallike. Kuumutage pannil madalal kuumusel õli. Asetage pallike pannile ja vajutage veidi lamedaks. Kui näete et koogi pind hakkab veidi paisuma keerake koogil teine pool ja küpsetage ka see kuldseks. Vajadusel lisage pannile õli. Koogid maitsevad kõige parimini just värskelt küpsetatuna, kuid olge ettevaatlik, täidis on väga tuline.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.