Hommikusöögi saiakesed

20 tükki

Hinne (65 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

5 dl vett
2 spl kartulitärklist
50 g pärmi
1 dl kaerakliisid
3 spl Dansukkeri Leivasiirupit
1 tl soola
ca. 1 liiter Manitoba nisujahu
kartulitärklist

Juhised

Segage paksupõhjalises keedunõus vesi ja kartulitärklis ning laske keema tõusta. Jahutage 37°C kraadini. Murendage pärm taignakaussi ning lisage jahtunud vedelik. Segage kuni pärm lahustub. Lisage kaerakliid, leivasiirup ja sool. Sõtkuge vähehaaval juurde jahu, kuni taigen enam kausi servade külge ei kleepu. Katke taignakauss puhta köögirätikuga ning jätke 30 minutiks kerkima.

Kummutage taigen jahuga ülepuistatud tööpinnale ning sõtkuge siledaks. Vormige taignast rull ning lõigake see 20 tükiks. Vormige taignatükkidest saiapätsikesed. Kastke pätsikestel üks pool kartulijahu sisse ning laduge küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, tärklisega pool üleval. Laske 30 minutit kerkida. Küpsetage saiakesi ahju keskmises osas 225°C kraadi juures u. 15 minutit. Laske KATMATA saiakestel traatrestil jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.