Koostisosad
5 dl vett
2 spl kartulitärklist
50 g pärmi
1 dl kaerakliisid
3 spl Dansukkeri Leivasiirupit
1 tl soola
ca. 1 liiter Manitoba nisujahu
kartulitärklist
Juhised
Segage paksupõhjalises keedunõus vesi ja kartulitärklis ning laske keema tõusta. Jahutage 37°C kraadini. Murendage pärm taignakaussi ning lisage jahtunud vedelik. Segage kuni pärm lahustub. Lisage kaerakliid, leivasiirup ja sool. Sõtkuge vähehaaval juurde jahu, kuni taigen enam kausi servade külge ei kleepu. Katke taignakauss puhta köögirätikuga ning jätke 30 minutiks kerkima.
Kummutage taigen jahuga ülepuistatud tööpinnale ning sõtkuge siledaks. Vormige taignast rull ning lõigake see 20 tükiks. Vormige taignatükkidest saiapätsikesed. Kastke pätsikestel üks pool kartulijahu sisse ning laduge küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, tärklisega pool üleval. Laske 30 minutit kerkida. Küpsetage saiakesi ahju keskmises osas 225°C kraadi juures u. 15 minutit. Laske KATMATA saiakestel traatrestil jahtuda.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.