Koostisosad
200 g külmutatud vaarikaid
10 lehte želatiini
135 g Dansukkeri kristallsuhkrut
70 g Dansukkeri glükoosisiirupit
1/2 tl sidrunhapet
Kaunistamiseks
1 1/2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
1 ml sidrunhapet
Ühe laimi koor
Juhised
Katke ahjuplaat rasvainega määritud küpsetuspaberiga.
Puhastage vaarikad ja suruge läbi peene sõela. Tulemuseks peaks kogunema 1 dl vaarikapüreed.
Leotage želatiinilehti külmas vees.
Segage vaarikapüree, suhkur ja siirup keedunõus tugeval tulel keemiseni, keetke 5-6 minutit ja tõstke keedunõu pliidilt.
Suruge üleliigne vesi želatiinilehtedest välja ja sulatage lehed kuumas vaarikasegus.
Lisage sidrunhape ja segage läbi.
Määrige segu lusika abil õhukese kihina küpsetuspaberile. Jätke toatemperatuuril tarduma vähemalt 2 tunniks.
Segage omavahel suhkur, sidrunhape ja laimi riivitud koor.
Lõigake vaarikamassist terava noa abil u. 2 cm laiused ribad ja veeretage ribasid suhkrusegus..
Säilitage suures ilma kaaneta karbis, toatemperatuuril.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Isevalmistatud jäätis
Valmistage suvel endale ise jäätist! Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Suvine hommikusöök
Oleme siia kogunud oma lemmikud teie parima ja stressivaba suvise hommikusöögi jaoks. Millega soovite päeva alustada?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Värskendavad suvejoogid
Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.

Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge.