Koostisosad
100 g võid
3/4 dl piima
1 1/2 dl Dansukkeri pruuni roosuhkrut või valget kristallsuhkrut
2 muna
1 tl küpsetuspulbrit
1 1/2 spl kartulijahu ja 1 tl Dansukkeri vanillsuhkrut
2 1/2 dl nisujahu
Glasuur
5 dl Dansukkeri tuhksuhkrut
1 spl sulavõid
2–4 spl vett
toiduvärvi
Juhised
Sulatage või ja lisage piim, kuumutage keemiseni, kuid ärge keetke. Vahustage kergelt munad ja suhkur. Segage omavahel nisujahu, kartulijahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ning lisage vaheldumisi piimaseguga munavahule. Valage taigen muffinivormidesse. Küpsetage ahju keskmisel siinil 200 °C juures ligikaudu 12 minutit.
Segage tuhksuhkur, sulavõi ja vesi ühtlaseks massiks (vett lisage vähehaaval kuni glasuur saavutab soovitud konsistentsi). Värvige glasuur toiduvärvidega vastavalt oma maitseeelistustele ja kaunistage muffinid glasuuriga, puistake üle värvilise kommipuruga ja lisage muid meelepäraseid kaunistusi ning laske kuivada.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.