Halloweeni lagritsajäätis

1,5 liitrit

PT1H

12 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Lagritsakaste
150 g pehmet lagritsat
¾ dl Dansukkeri kristallsuhkrut
3 dl vett
Jäätis
2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
1 ½ dl Dansukkeri glükoosisiirupit
6 munakollast
2 ½ dl piima
5 dl vahukoort
 

Juhised

Sega kastme koostisained omavahel keedunõus, keeda 10–15 minutit. Vala segu kõrgesse ja kitsasse nõusse ja blenderda ühtlaseks. Jahtudes kaste pakseneb, lisa kastmesse sobiva paksuse saavutamiseks u. ¾ dl külma vett.

Järgmiseks sega jäätise koostisained keedunõus. Kuumuta pidevalt segades keemiseni, kuid ära keeda. Kui segu on paksenenud tõsta keedunõu pliidilt. Jahuta külmaveevannil.

Vala jäätisesegu madalasse karpi ja aseta paariks tunniks sügavkülma. Võta karp sügavkülmast, vala pool lagritsakastmest jäätisele ja sega suvaliste triipudena. Aseta karp tagasi sügavkülma veel paariks tunniks, siis lisa ülejäänud kaste, samamoodi. Kata karp kaanega ja jäta jäätis sügavkülma kuni järgmise päevani.

Võta jäätis 15–20 minutit enne serveerimist toasooja sulama. 

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.