Granola

Tervitage oma hommikusööki kodus valmistatud granolaga tavalise müsli asemel. Tehke granolat mandlitest, sarapuupähklitest, kõrvitsaseemnetest, päevalilleseemnetest ja rukkihelvestest ning saate mõnusa alguse oma päevale.

u. 1 liiter.

PT40M

40 minutit

Hinne (54 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

30 g kooritud mandleid
30 g kooritud sarapuupähkleid
75 g kooritud päevalilleseemneid
175 g kaerahelbeid
120 g rukkihelbeid
80 g kooritud kõrvitsaseemneid
60 g linaseemneid
40 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
70 g Dansukkeri heledat siirupit
100 ml rapsiõli
150 ml vett
40 g kookoshelbeid

Juhised

Eelsoojendage ahi 180°C-ni.

Valage mandlid, pähklid ja päevalilleseemned blenderisse ja purustage jämedaks puruks. Valage kõik kuivad koostisained (välja arvatud kookoshelbed) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lisage siirup, õli ja vesi, segage kõik hästi läbi.

Küpsetage ahju alumisel siinil u. 20 minutit. Küpsetamise jooksul segage vähemalt kolm korda veel.

Tõstke granola ahjust välja ja jätke jahtuma. Lisage kookoshelbed ja segage läbi. Säilitage õhukindlas anumas.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.