Glasuuriga piparkoogimaja

Vaata meie retseptist, kuidas teha oma kaunilt glasuuriga kaunistatud piparkoogimaja.

Hinne (21 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

240 g Dansukkeri heledat siirupit
200 g Dansukkeri peensuhkrut
200 g võid või margariini
1 suur muna
2 tl jahvatatud nelki
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl jahvatatud kaneeli
u 450 g nisujahu
1 1/2 tl bikarbonaati

Juhised

Sulatatud või, suhkur ja siirup. Sega, kuni jahtub. Lisa muna Lahusta bikarbonaat natikeses vees ning sega maitseainetega kokku. Lisa jahu. Valmista taigen ja lase öö läbi seista.

Laadi siit alla mall piparkoogimaja jaoks. Kanna majamallid paksule papile või kõvale plastile. Vali ahju kuumuseks 175 °C.

Rulli taigen küpsetuspaberil u 3 mm paksuseks. Aseta mallid taignale ja lõika erinevad osad välja. Eemalda ülejäänud taigen. Lõpuks lõika välja aknad, kuid lihtsam on teha aknad glasuuriga.

Küpseta suuremaid osi ahju keskel 10-15 minutit ja väiksemaid osi 5-7 minutit. Pane mallid küpsetatud osade peale ja vaata, et mõõdud klapiksid. Vajaduse korral lõika servad sirgeks.

Kui osad on jahtunud, seatakse need glasuuriga kokku. Pange maja, katus ja korsten kokku eraldi. Kui glasuur on osadel tahkestunud, pannakse majale katus peale ja seejärel kinnitatakse korsten.

Piparkoogimaja glasuur
1 munavalge
2 tilka äädikat
240 g Dansukkeri tuhksuhkrut

Vispelda koostisained elektrilise mikseriga kokku tugevaks pastaks. Kasuta glasuuri piparkoogimaja kokkupanemiseks ja kaunistamiseks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.