Koostisosad
240 g Dansukkeri heledat siirupit
200 g Dansukkeri peensuhkrut
200 g võid või margariini
1 suur muna
2 tl jahvatatud nelki
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl jahvatatud kaneeli
u 450 g nisujahu
1 1/2 tl bikarbonaati
Juhised
Sulatatud või, suhkur ja siirup. Sega, kuni jahtub. Lisa muna Lahusta bikarbonaat natikeses vees ning sega maitseainetega kokku. Lisa jahu. Valmista taigen ja lase öö läbi seista.
Laadi siit alla mall piparkoogimaja jaoks. Kanna majamallid paksule papile või kõvale plastile. Vali ahju kuumuseks 175 °C.
Rulli taigen küpsetuspaberil u 3 mm paksuseks. Aseta mallid taignale ja lõika erinevad osad välja. Eemalda ülejäänud taigen. Lõpuks lõika välja aknad, kuid lihtsam on teha aknad glasuuriga.
Küpseta suuremaid osi ahju keskel 10-15 minutit ja väiksemaid osi 5-7 minutit. Pane mallid küpsetatud osade peale ja vaata, et mõõdud klapiksid. Vajaduse korral lõika servad sirgeks.
Kui osad on jahtunud, seatakse need glasuuriga kokku. Pange maja, katus ja korsten kokku eraldi. Kui glasuur on osadel tahkestunud, pannakse majale katus peale ja seejärel kinnitatakse korsten.
Piparkoogimaja glasuur
1 munavalge
2 tilka äädikat
240 g Dansukkeri tuhksuhkrut
Vispelda koostisained elektrilise mikseriga kokku tugevaks pastaks. Kasuta glasuuri piparkoogimaja kokkupanemiseks ja kaunistamiseks.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.