Glasuuriga kaunistatud piparkoogid

PT25M

30 minutit

Hinne (29 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

150 g Dansukkeri kristallsuhkrut
3/4 dl Dansukkeri heledat või tumedat siirupit
150 g margariini või võid
2 väiksemat muna
1/2 spl riivitud mõruapelsini koort
1/2 spl ingverit
1/2 spl nelki
1/2 spl söögisoodat
400 g nisujahu

Glasuur
2 klaasitäit Dansukkeri maasikamaitselist tuhksuhkrut
1 munavalge
2 tilka kanget äädikat

Juhised

Keeda siirupit koos kristallsuhkruga nõrgal tulel. Lisa rasvaine ja lase sulada. Aseta segu jahtuma.

Sega munad, maitseained, söögisooda ja suurem osa jahust. Riputa taignale peale pisut jahu ja jäta taigen seisma mõneks tunniks või kogu ööks.

Rulli taigen umbes 2 mm paksuseks. Lõika välja sobiva suurusega piparkoogid ja säti need võiga määritud pannile. Tee igale piparkoogile riputuspaela tarvis auk. Küpseta 175 kraadi juures 8-10 minutit. Jäta ahjuplaadile jahtuma.

Glasuur
Sega tuhksuhkur, munavalge ja äädikas tihedaks ühtlaseks massiks; võid kasutada selleks elektrilist mikserit. Pane segu tugevasse kilekotti või tordipritsi, lõika kotti tilluke ava ja kaunista piparkoogid.

Vaata ka Dansukker videokooli õpetust
Kuidas valmistada glasuuri?

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.