Koostisosad
150 g toasooja võid
210 g Dansukkeri heledat siirupit
3 muna
50 ml kohvikoort
0.7 cl konjakit (võib ära jätta)
7.5 g küpsetuspulbrit
u. 480 g nisujahu
Poole sidruni riivitud koor
Maitsestamise lisavalik
2 g kardemoni
Friteerimiseks
Kookosrasva või toiduõli
Dansukkeri tuhksuhkru
Juhised
1. Segage või siirupiga, lisage ükshaaval munad ja kloppige ühtlaseks. Lisage koor ja konjak.
2. Lisage küpsetuspulber ja peaaegu kogu jahukogus. Töödelge ühtlaseks taignaks, lisades lõpupoole vähehaaval jahu kui vaja. Taigen peaks olema selline pehmem, ning tahkub veidi külmkapis. Lisage sidrunikoor ja kardemon (kui soovite).
3. Asetage taigen umbes tunniks külmikusse. Siis rullige taigen lahti vähese jahuga üle puistatud küpsetuspaberil. Küpsetuspaberi kasutamisel kulub vähem jahu taigna lahti rullimiseks.
4. Lõigake taignast 7 x 2 cm ribad. Lõigake iga riba keskele ava ja viige üks riba ots läbi ava teisele poole.
5. Küpsetage 180°C kookosrasvas või õlis 2 minutit kummaltki poolt. Tõstke majapidamispaberile nõrguma ning siis puistake mõlemalt poolt üle tuhksuhkruga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.