Koostisosad
150 g toasooja võid
210 g Dansukkeri heledat siirupit
3 muna
50 ml kohvikoort
0.7 cl konjakit (võib ära jätta)
7.5 g küpsetuspulbrit
u. 480 g nisujahu
Poole sidruni riivitud koor
Maitsestamise lisavalik
2 g kardemoni
Friteerimiseks
Kookosrasva või toiduõli
Dansukkeri tuhksuhkru
Juhised
1. Segage või siirupiga, lisage ükshaaval munad ja kloppige ühtlaseks. Lisage koor ja konjak.
2. Lisage küpsetuspulber ja peaaegu kogu jahukogus. Töödelge ühtlaseks taignaks, lisades lõpupoole vähehaaval jahu kui vaja. Taigen peaks olema selline pehmem, ning tahkub veidi külmkapis. Lisage sidrunikoor ja kardemon (kui soovite).
3. Asetage taigen umbes tunniks külmikusse. Siis rullige taigen lahti vähese jahuga üle puistatud küpsetuspaberil. Küpsetuspaberi kasutamisel kulub vähem jahu taigna lahti rullimiseks.
4. Lõigake taignast 7 x 2 cm ribad. Lõigake iga riba keskele ava ja viige üks riba ots läbi ava teisele poole.
5. Küpsetage 180°C kookosrasvas või õlis 2 minutit kummaltki poolt. Tõstke majapidamispaberile nõrguma ning siis puistake mõlemalt poolt üle tuhksuhkruga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.