Koostisosad
1 purk magusat kondenspiima (u. 390 g)
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
500 ml vahukoort
Maitsestamiseks:
Jämedalt hakitud šokolaadi, karamelliseeritud pähkleid või moosi
Fredriku soolakaramellikaste:
200 g võid
20 ml vahukoort
280 g Dansukkeri heledat siirupit
1 tl vanillipulbrit või ühe kauna seemned
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
4 spl kakaopulbrit
270g Dansukkeri kristallsuhkrut
95 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
Serveerimiseks soolahelbeid
Juhised
Gelato: Vahustage koor tugevaks vahuks, lisage kondenspiim ja vanillisuhkur. Segage hoolikalt läbi. Lisage maitse järgi jämedalt hakitud šokolaadi, karamelliseeritud pähkleid või moosi.
Karamellikaste: Sulatage või, kuid ärge pruunistage. Lisage ülejäänud koostisained ja kuumutage keemiseni, keetke tasasel tulle u. 5 minutit kuni kaste pakseneb. Laske jahtuda. Serveerimisel puistake kastmele veidi soolahelbeid.
Serveerimissoovitus: Täitke krõbe vahvlitoru gelatoga ja kastke vahvel koos gelatoga karamellikastmesse. Mmmmmaitsev!
Retsepti autor: Fredrik Rosell, Norrtälje
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.