Koostisosad
1 purk magusat kondenspiima (u. 390 g)
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
500 ml vahukoort
Maitsestamiseks:
Jämedalt hakitud šokolaadi, karamelliseeritud pähkleid või moosi
Fredriku soolakaramellikaste:
200 g võid
20 ml vahukoort
280 g Dansukkeri heledat siirupit
1 tl vanillipulbrit või ühe kauna seemned
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
4 spl kakaopulbrit
270g Dansukkeri kristallsuhkrut
95 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
Serveerimiseks soolahelbeid
Juhised
Gelato: Vahustage koor tugevaks vahuks, lisage kondenspiim ja vanillisuhkur. Segage hoolikalt läbi. Lisage maitse järgi jämedalt hakitud šokolaadi, karamelliseeritud pähkleid või moosi.
Karamellikaste: Sulatage või, kuid ärge pruunistage. Lisage ülejäänud koostisained ja kuumutage keemiseni, keetke tasasel tulle u. 5 minutit kuni kaste pakseneb. Laske jahtuda. Serveerimisel puistake kastmele veidi soolahelbeid.
Serveerimissoovitus: Täitke krõbe vahvlitoru gelatoga ja kastke vahvel koos gelatoga karamellikastmesse. Mmmmmaitsev!
Retsepti autor: Fredrik Rosell, Norrtälje
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.