Focaccia

u.20 tk.

PT55M

1 tund + 2 tundi taigna kergitamiseks

Hinne (6 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

25 g pärmi
400 ml vett
50 ml oliiviõli
60 g Dansukkeri tumedat siirupit
480-510 g nisujahu
2 g soola

Katteks
1 pirn
2 viigimarja
2 rosmariinioksa
oliiviõli
Dansukkeri heledat siirupit
soolahelbeid

Juhised

Murendage pärm kausis, lisage käesoe vesi ja segage kuni pärm lahustub. Lisage oliiviõli, siirup ja suurem osa jahust, sõtkuge 5 minutit.

Lisage sool ja kui taigen ei löö veel kausi servade küljest lahti siis veel jahu, sõtkuge veel 5 minutit. Taigen peaks jääma üsna pehme.

Pintseldage 25x30 cm küpsetusvormi põhi ja küljed oliiviõliga. Asetage taigen vormi, pintseldage taigna pind oliiviõliga üle ja vajutage taigen kätega vormi põhja. Katke puhta köögirätikuga ja laske 1 1/2- 2 tundi kerkida. Mida kauem kerkib, seda õhulisem ja maitsvam saab focaccia.

Eelsoojendage ahi 175°C-ni, pöördõhurežiimil.

Viilutage pirn ja poolitage viigimarjad. Kastke sõrmed oliiviõlisse ja vajutage taignasse sügavad lohud. Kaunistage pealt pirniviilude, viigimarjapoolikute ja rosmariiniokstega. Niristage veel oliiviõli taigna pinnale ja puistake üle väheste soolahelvestega.

Küpsetage ahju alumisel siinil 20-25 minutit.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.