Focaccia

u.20 tk.

PT55M

1 tund + 2 tundi taigna kergitamiseks

Hinne (4 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

25 g pärmi
400 ml vett
50 ml oliiviõli
60 g Dansukkeri tumedat siirupit
480-510 g nisujahu
2 g soola

Katteks
1 pirn
2 viigimarja
2 rosmariinioksa
oliiviõli
Dansukkeri heledat siirupit
soolahelbeid

Juhised

Murendage pärm kausis, lisage käesoe vesi ja segage kuni pärm lahustub. Lisage oliiviõli, siirup ja suurem osa jahust, sõtkuge 5 minutit.

Lisage sool ja kui taigen ei löö veel kausi servade küljest lahti siis veel jahu, sõtkuge veel 5 minutit. Taigen peaks jääma üsna pehme.

Pintseldage 25x30 cm küpsetusvormi põhi ja küljed oliiviõliga. Asetage taigen vormi, pintseldage taigna pind oliiviõliga üle ja vajutage taigen kätega vormi põhja. Katke puhta köögirätikuga ja laske 1 1/2- 2 tundi kerkida. Mida kauem kerkib, seda õhulisem ja maitsvam saab focaccia.

Eelsoojendage ahi 175°C-ni, pöördõhurežiimil.

Viilutage pirn ja poolitage viigimarjad. Kastke sõrmed oliiviõlisse ja vajutage taignasse sügavad lohud. Kaunistage pealt pirniviilude, viigimarjapoolikute ja rosmariiniokstega. Niristage veel oliiviõli taigna pinnale ja puistake üle väheste soolahelvestega.

Küpsetage ahju alumisel siinil 20-25 minutit.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.