Diana suvine magustoit

4 portsjonit

PT1H

2 tundi

Hinne (17 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Šokolaadivaht
150 g tumedat šokolaadi
4 spl Dansukkeri muscovado siirupit
300 ml vahukoort
3 muna

Toorjuustukreem
200 g toorjuustu
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
2 spl sidrunivõiet

Marineeritud maasikad
150 g maasikaid
1 laimi mahl ja riivitud koor
2 spl Dansukkeri muscovado siirupit

6-8 digestiivküpsist

Juhised

Šokolaadivaht
Sulatage šokolaad veevannil ja lisage muscovado siirup. Vahustage koor. Eraldage munakollased –valgetest ja vahustage munavalged tugevaks vahuks. Kloppige munakollased lahti ja lisage õrnalt segades sulatatud šokolaadile. Lisage šokolaad õrnalt segades vahustatud koorele ning viimaks lisage munavalgevaht. Tõstke külmikusse jahtuma.

Toorjuustukreem
Vahustage toorjuust tuhksuhkruga ning lisage sidrunivõie.

Marineeritud maasikad
Puhastage ja tükeldage maasikad. Riivige laimi koor maasikatele ja pigistage laimimahl samuti marjadele. Lõpuks niristage siirupiga üle.

Magustoidu kokku panemiseks
Purustage digestiivküpsised. Tõstke magustoiduklaasidesse šokolaadivahtu, seejärel toorjuustukreemi, küpsisepuru ja lõpuks maasikaid.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.