Datlileib

Hinne (11 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

2 ½ dl vett
200 g datleid
1 ½ dl linnaseid
4 dl hapupiima
50 g pärmi
1 ½ dl Dansukkeri leivasiirupit
1 spl piparkoogimaitsesegu
1 spl soola
½ dl õli
3 dl rukkipüüli
u. 7 dl speltanisujahu

Määrimiseks
½ dl Dansukkeri tumedat siirupit
tilk vett

Juhised

Alustage taigna tegemist küpsetamisele eelneva päeva õhtul või sama päeva hommikul. Viilutage datlid ja segage need linnastega. Valage vesi peale ja laske toatemperatuuril paisuda üle öö või u. 10 tundi.

Soojendage ahi 175 kraadini. Soojendage hapupiim koos linnaseseguga käesoojaks. Murendage juurde pärm ja segage kuni pärm on lahustunud. Lisage siirup ja maitsesegu ning rukkipüül. Kõige lõpuks lisage õli ja niipalju nisujahu, et saate pehme taigna. Laske taignal kerkida.

Jagage taigen kahte võiga määritud leivavormi või vormige sellest väiksemad leivapätsid. Küpsetage 175-kraadises ahjus umbes 1 tund, väiksemad leivad saavad küpseks kiiremini. Pintseldage küpsenud leivad siirupiveega üle .

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.