Koostisosad
2 ½ dl vett
200 g datleid
1 ½ dl linnaseid
4 dl hapupiima
50 g pärmi
1 ½ dl Dansukkeri leivasiirupit
1 spl piparkoogimaitsesegu
1 spl soola
½ dl õli
3 dl rukkipüüli
u. 7 dl speltanisujahu
Määrimiseks
½ dl Dansukkeri tumedat siirupit
tilk vett
Juhised
Alustage taigna tegemist küpsetamisele eelneva päeva õhtul või sama päeva hommikul. Viilutage datlid ja segage need linnastega. Valage vesi peale ja laske toatemperatuuril paisuda üle öö või u. 10 tundi.
Soojendage ahi 175 kraadini. Soojendage hapupiim koos linnaseseguga käesoojaks. Murendage juurde pärm ja segage kuni pärm on lahustunud. Lisage siirup ja maitsesegu ning rukkipüül. Kõige lõpuks lisage õli ja niipalju nisujahu, et saate pehme taigna. Laske taignal kerkida.
Jagage taigen kahte võiga määritud leivavormi või vormige sellest väiksemad leivapätsid. Küpsetage 175-kraadises ahjus umbes 1 tund, väiksemad leivad saavad küpseks kiiremini. Pintseldage küpsenud leivad siirupiveega üle .
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.