Koostisosad
Esimene kiht, pohlakaramell
200 ml vahukoort
100 ml pohli
100 ml Dansukkeri kristallsuhkrut
100 ml Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
100 g võid
1/2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
Teine kiht, panna cotta
400 ml koort
75 ml Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
1 spl Voatsiperifery metsikut pipart (vajadusel võib asendada musta pipraga)
50 ml värsket sidrunmelissi
100 g valget šokolaadi
Kolmas kiht, pohla-maasika moos
200 ml pohli
100 ml maasikaid
100 ml Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
2 ml sidrunhapet
Juhised
Esimene kiht, pohlakaramell
Segage koor, pohlad, suhkur, või ja Muscovado paksupõhjalises kastrulis ja keetke pidevalt segades 5 minutit, kuni segu pakseneb.
Lisage vanillisuhkur ja segage hoolikalt.
Jaotage segu 6 klaasi ja asetage külmikusse.
Teine kiht, panna cotta
Kuumutage koor ja suhkur keemiseni ning keetke 2-3 minutit, tõstke kastrul tulelt.
Purustage pipar ning hakkige sidrunmeliss ja valge šokolaad. Lisage kooresegule.
Valage jahtunud pohlakastmele ja tõstke klaasid külma tagasi.
Kolmas kiht, pohla-maasika moos
Keetke marju koos suhkruga pidevalt segades 4 minutit.
Valage moos panna cottale.
Jätke külmikusse tahenema kuni serveerimiseni. Serveerimisel kaunistage melissioksakesega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.