Dansukkeri-maitseline panna cotta

6-le

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Esimene kiht, pohlakaramell
200 ml vahukoort
100 ml pohli
100 ml Dansukkeri kristallsuhkrut
100 ml Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
100 g võid
1/2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut

Teine kiht, panna cotta
400 ml koort
75 ml Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
1 spl Voatsiperifery metsikut pipart (vajadusel võib asendada musta pipraga)
50 ml värsket sidrunmelissi
100 g valget šokolaadi

Kolmas kiht, pohla-maasika moos
200 ml pohli
100 ml maasikaid
100 ml Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
2 ml sidrunhapet

Juhised

Esimene kiht, pohlakaramell
Segage koor, pohlad, suhkur, või ja Muscovado paksupõhjalises kastrulis ja keetke pidevalt segades 5 minutit, kuni segu pakseneb.
Lisage vanillisuhkur ja segage hoolikalt.
Jaotage segu 6 klaasi ja asetage külmikusse.

Teine kiht, panna cotta
Kuumutage koor ja suhkur keemiseni ning keetke 2-3 minutit, tõstke kastrul tulelt.
Purustage pipar ning hakkige sidrunmeliss ja valge šokolaad. Lisage kooresegule.
Valage jahtunud pohlakastmele ja tõstke klaasid külma tagasi.

Kolmas kiht, pohla-maasika moos
Keetke marju koos suhkruga pidevalt segades 4 minutit.
Valage moos panna cottale.
Jätke külmikusse tahenema kuni serveerimiseni. Serveerimisel kaunistage melissioksakesega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.