Koostisosad
Purki
120 g nisujahu
2 g soola
60 g kakaopulbrit
190 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
130 g Dansukkeri kristallsuhkrut
200 g tumeda šokolaadi nööpe
100 g kreeka pähkli tuumi
Teised koostisained
300 g võid
4 muna
Juhised
Valage ained purki kihiti, alustage jahust ja soolast. Katke purk kaanega ja kaunistage lindikesega, lisage silt retseptiga.
Retsept
Kuumutage ahi 175°Cni, alumise ja ülemise kuumutuse režiimil.
Sulatage või. Lisage purgi kahe ülemise kihi ained – pähklid ja šokolaad. Segage kuni šokolaad on sulanud. Lisage ülejäänud purgi sisu ja segage ühtlaseks massiks. Lisage taigent kloppides ükshaaval munad.
Vooderdage 20x30 cm küpsetusvorm küpsetuspaberiga, määrige paber kergelt võiga ja valage taigen vormi. Küpsetage ahju keskmisel siinil 20-23 minutit. Laske täielikult jahtuda ja lõigake tükkideks.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.