Brownie tort beseekreemiga

8-10-le

Hinne (17 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Koogipõhi
50 g hakitud tumedat šokolaadi
50 g võid
50 ml kakaopulbrit
100 ml Dansukkeri Tumedat Muscovado suhkrut
2 muna
75 ml nisujahu
1/2 tl küpsetuspulbrit

Vaarika kreem
200 g külmutatud vaarikaid
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
1 lahtiklopitud muna
50 ml Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
20 g võid

Šokolaadivaht
50 g tumedat šokolaadi
100 g maitsestamata toorjuustu
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
200 ml vahukoort

Beseekreem
4 suurt munavalget (u. 100 ml)
200 ml Dansukkeri kristallsuhkrut
50 ml Dansukkeri glükoosisiirupit

Juhised

Koogipõhi
Sulatage või paksupõhjalises kastrulis, tõstke nõu pliidilt ja segage juurde hakitud šokolaad.
Vahustage munad suhkruga heledaks vahuks.
Lisage munavahule sulatatud šokolaad ja sõeluge juurde jahu, kakaopulber ning küpsetuspulber.
Valage taigen võiga määritud lahtikäivasse koogivormi ja küpsetage 175 °C kraadi juures 8-10 minutit. Laske jahtuda.

Vaarikakreem
Keetke vaarikaid koos tarretisesuhkru ja vanillisuhkruga umbes 5-7 minutit. Tõstke keedunõu pliidilt ning lisage lahtiklopitud muna ja või ning vispeldage ühtlaseks. Laske kreemil jahtuda. Määrige vaarikakreem jahtunud koogipõhjale, asetage kook külma.

Šokolaadivaht
Hakkige šokolaad ja asetage suuremasse kaussi. Kuumutage koor keemiseni ja valage šokolaadile, segage kuni šokolaad on sulanud. Asetage külmikusse jahtuma. Lisage jahtunud segule toorjuust ja vanillisuhkur ning vahustage kreemiseks. Kui kreem muutub liiga paksuks lisage veidi vahustamata koort. Määrige šokolaadivaht samuti koogipõhjale ja tõstke kook uuesti külma.

Beseekreem
Vahustage munavalgeid suhkru ja glükoosisiirupiga kuumaveevannil kuni suhkur on lahustunud.
Tõstke kauss kuumaveevannilt ära ja vahustage hoogsalt veel 10 minutit. Asetage besee u. 30 minutiks külmikusse.

 

Pritsige jahtunud besee tordile ja pruunistage pealt köögikasutuseks mõeldud leeklambiga. Valmis tort säilib hästi ka sügavkülmas. Külmutatud kook tuleks tõsta külmikusse sulama vähemalt 3 tundi enne serveerimist.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.