Beseerull vaarikamoosi ja virsikutega

8-le

PT55M

1 tund

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Vaarikamoos
200 g vaarikaid
100 g Dansukkeri moosisuhkrut

Beseerull
5 munavalget
250 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
150 g sarapuupähkleid
60 g nisujahu
12 g kakaopulbrit

Kaunistamiseks
300 ml vahukoort
2 virsikut
50 g tumedat šokolaadi
Värskeid vaarikaid

Juhised

Valmistage vaarikamoos (eelistatavalt eelmisel päeval). Puhastage vaarikad ja keetke koos moosisuhkruga 3-4 minutit. Tõstke pott pliidilt ja eemaldage vaht, valage moos puhtasse sooja purki, sulgege purk õhukindlalt ja säilitage jahedas.

Eelsoojendage ahi 175°C-ni.

Vahustage munavalged tugevaks vahuks. Lisage vahustamist jätkates vähehaaval suhkur.

Purustage pähklid blenderis ja segage jahu ja kakaopulbriga. Lisage ettevaatlikult segades munavahule.

Määrige taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetage ahju keskmisel siinil u. 20 minutit.

Kummutage põhi puhtale küpsetuspaberile ja jätke jahtuma. Eemaldage jahtunud põhjalt ettevaatlikult pealmine küpsetuspaber. Määrige moos ühtlase kihina põhjale.

Vahustage vahukoor ja määrige moosile. Puhastage virsikud ja eemaldage kivid, hakkige väikesteks tükkideks. Puistake virsikutükid vahukoorele. Rullige alumise küpsetuspaberi abil põhjast rull.

Sulatage šokolaad veevannil, niristage rullile ja kaunistage rull värskete vaarikatega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.