Koostisosad
Rabarberi-maasika moos
100 g maasikaid
100 g rabarbrit
100 g Dansukkeri moosisuhkrut
Beseerull
4 munavalget
85 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
75 g mandlijahu
55 g kookoshelbeid
24 g maisitärklist
95 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
Kaunistamiseks
300 ml vahukoort
50 g valget šokolaadi
Juhised
Puhastage ja hakkige rabarber ja maasikad. Valage potti, lisage moosisuhkur ning keetke 3-4 minutit.
Segage läbi ning laske täielikult jahtuda.
Eelkuumutage ahi 175°C-ni.
Vahustage munavalged tugevaks vahuks. Lisage vähehaaval vahustamist jätkates ekstrapeen suhkur.
Segage eraldi kausis omavahel mandlijahu, kookoshelbed, maisitärklis ning muscovado suhkur ja lisage segu õrnalt segades munavahule.
Määrige vaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpsetage ahju keskmisel siinil u.20 minutit.
Ahjust välja võttes kummutage besee puhtale küpsetuspaberile ja laske jahtuda. Eemaldage jahtunud beseelt ettevaatlikult pealmine küpsetuspaber ning määrige maasika-rabarberi moos ühtlase kihina beseele.
Vahustage koor ja määrige ka see beseele. Rullige kook küpsetuspaberi abil ettevaatlikult kokku.
Sulatage šokolaad veevannil ja niristage rullile.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.