Koostisosad
Rabarberi-maasika moos
100 g maasikaid
100 g rabarbrit
100 g Dansukkeri moosisuhkrut
Beseerull
4 munavalget
85 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
75 g mandlijahu
55 g kookoshelbeid
24 g maisitärklist
95 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
Kaunistamiseks
300 ml vahukoort
50 g valget šokolaadi
Juhised
Puhastage ja hakkige rabarber ja maasikad. Valage potti, lisage moosisuhkur ning keetke 3-4 minutit.
Segage läbi ning laske täielikult jahtuda.
Eelkuumutage ahi 175°C-ni.
Vahustage munavalged tugevaks vahuks. Lisage vähehaaval vahustamist jätkates ekstrapeen suhkur.
Segage eraldi kausis omavahel mandlijahu, kookoshelbed, maisitärklis ning muscovado suhkur ja lisage segu õrnalt segades munavahule.
Määrige vaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpsetage ahju keskmisel siinil u.20 minutit.
Ahjust välja võttes kummutage besee puhtale küpsetuspaberile ja laske jahtuda. Eemaldage jahtunud beseelt ettevaatlikult pealmine küpsetuspaber ning määrige maasika-rabarberi moos ühtlase kihina beseele.
Vahustage koor ja määrige ka see beseele. Rullige kook küpsetuspaberi abil ettevaatlikult kokku.
Sulatage šokolaad veevannil ja niristage rullile.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.