Koostisosad
3 munavalget
180 g Dansukkeri kristallsuhkrut
2 spl Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut
Konjakiga maitsestamiseks
1 spl konjakit
100 g sulatatud valget šokolaadi
100 g hakitud pistaatsiapähkleid
Piparmündiga maitsestamiseks
3 tilka piparmündiõli
100 g sulatatud tumedat šokolaadi
50 g hakitud röstitud sarapuupähkleid
Juhised
Eelkuumutage ahi 125°C-ni.
Segage roostevabast terasest kausis (vm. kuuma kannatavas kausis) omavahel munavalged, kristallsuhkur ja muscovado suhkur. Asetage kauss keevkuuma vee sisse ja vahustage käsitsi kuni suhkrud on lahustunud. Näpuvahel massi mudides ei tohiks ühtki terakest tunda.
Tõstke kauss veevannilt ning jätkake vahustamist elektrilise mikseriga kõrgetel pööretel, kuni mass on jahtunud. Vahustamise ajal lisage tuhksuhkur.
Jaotage mass kaheks võrdseks osaks ning maitsestage üks osa konjakiga ning teine piparmündiõliga.
Valage massid pritsidesse ja pritsige küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed törtsukesed. Küpsetage eelkuumutatud ahjus 2-3 tundi (sõltuvalt pritsitud küpsiste suurusest) kuni besee on kuiv.
Kastke konjakiga maitsestatud küpsised valgesse šokolaadi ja pistaatsiapähklitesse. Kastke piparmündiga maitsestatud küpsised tumedasse šokolaadi ja sarapuupähklitesse.
Säilitage õhukindlalt suletavas karbis.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.