Belgia vahvlid

Belgia vahvlitel on ruudukujuline ja pisut sügavam muster kui tavalistel vahvlitel. Belgia vahvlid sobivad suurepäraselt nii pühapäevaseks hommikueineks kui ka lihtsalt magustoiduks. Soovitame neid süüa koos meie kreemidega.

u. 8 tk

PT55M

u. 1 tund

Hinne (181 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

125 g võid
250 ml piima
200 ml vett
12 g (1/4 pakki) presspärmi
2 munakollast
2 munavalget
1/2 tl soola
400 ml nisujahu
160 g Dansukkeri pärlsuhkrut
Sulavõid

Maitsestamise variandid
1/2 g safranit + 1 tl Dansukkeri kristallsuhkrut (uhmris ühtlaseks seguks hõõrutud)
4 tl jahvatatud kaneeli
4 tl jahvatatud kardemoni

Juhised

Sulatage või ning lisage piim ja vesi. Soojendage käesoojaks (37 °C).

Murendage pärm ja lisage vedelikule, segage kuni pärm on lahustunud.

Lisage munakollased koos soola ja jahuga ning segage ühtlaseks taignaks. Lisage meelepärased maitseained.

Vahustage munavalged, segage vaht õrnalt taignasse. Jätke taigen umbes 20 minutiks kerkima.

Vahetult enne küpsetamist segage õrnalt taignasse pärlsuhkur. Pintseldage vahvliraudu sulavõiga, küpsetage iga vahvlit u. 4 minutit.

Serveerige näiteks vahukoore, kreemise võide või moosiga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.