Koostisosad
Koogipõhi
100 g võid
235 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
2 muna
90 g nisujahu
2 spl kakaopulbrit
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
Bavaria pirnikreem
50 ml kohvikoort
50 ml piima
45 g Dansukkeri kristallsuhkrut
2 munakollast
50 ml pirnipüreed
25 ml vett
1 tilk rohelist toiduvärvi
1 1/2 želatiinilehte
125 ml kergelt vahustatud vahukoort
Pirnitarretis
90 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
100 ml pirnimahla
1 spl sidrunimahla
Juhised
Koogipõhi: Eelsoojendage ahi 175 °C kraadini. Sulatage või paksupõhjalises keedunõus. Lisage Muscovado suhkur ja munad ning segage hoolikalt läbi. Sõeluge ülejäänud koostisained ettevaatlikult segades taignasse. Valage taigen rasvainega määritud ja jahuga ülepuistatud koogivormi (Ø 22 cm). Küpsetage ahju keskmisel siinil umbes 12 minutit. Laske jahtuda. Lõigake koogipõhjast 6 ümmargust desserdipõhja läbimõõduga 4 – 6 cm, võimalusel kasutage torujaid vorme ja jätke põhjad vormidesse. Ülejäänud koogipõhja võib niisama nahka pista!
Pirnikreem: Leotage želatiinilehti külmas vees. Kuumutage koor, piim ja suhkur koos keemiseni. Tõstke keedunõu pliidilt, laske veidi jahtuda ja vispeldage juurde munakollased. Kuumutage segu uuesti 83 °C kraadini. Valage vedelik eelnevalt jahutatud kaussi, lisage pirnipüree, vesi ja toiduvärv. Pigistage želatiinilehtedest liigne vesi, lisage želatiin pirnisegule ja segage kuni želatiin lahustub. Katke nõu toidukilega ja jahutage 15 °C kraadini. Lisage vähehaaval ettevaatlikult segades kreemile vahukoor (liiga kiiresti lisades läheb kreem tükki). Määrige kreem koogipõhjadele (jaotage iga toru sisse) ja asetage soovitavalt üleöö külmikusse. Serveerimisel suruge magustoidud ettevaatlikult koogivormidest välja.
Pirnitarretis: Segage kõik koostisained kastrulis ja keetke u. 30 sekundit. Laske veidi jahtuda, määrige tarretis kookidele ja asetage uuesti mitmeks tunniks külmikusse.
Retsepti autor: Linnea Andrae, Tyresö
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.