Koostisosad
Koogipõhi
100 g võid
235 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
2 muna
90 g nisujahu
2 spl kakaopulbrit
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
Bavaria pirnikreem
50 ml kohvikoort
50 ml piima
45 g Dansukkeri kristallsuhkrut
2 munakollast
50 ml pirnipüreed
25 ml vett
1 tilk rohelist toiduvärvi
1 1/2 želatiinilehte
125 ml kergelt vahustatud vahukoort
Pirnitarretis
90 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
100 ml pirnimahla
1 spl sidrunimahla
Juhised
Koogipõhi: Eelsoojendage ahi 175 °C kraadini. Sulatage või paksupõhjalises keedunõus. Lisage Muscovado suhkur ja munad ning segage hoolikalt läbi. Sõeluge ülejäänud koostisained ettevaatlikult segades taignasse. Valage taigen rasvainega määritud ja jahuga ülepuistatud koogivormi (Ø 22 cm). Küpsetage ahju keskmisel siinil umbes 12 minutit. Laske jahtuda. Lõigake koogipõhjast 6 ümmargust desserdipõhja läbimõõduga 4 – 6 cm, võimalusel kasutage torujaid vorme ja jätke põhjad vormidesse. Ülejäänud koogipõhja võib niisama nahka pista!
Pirnikreem: Leotage želatiinilehti külmas vees. Kuumutage koor, piim ja suhkur koos keemiseni. Tõstke keedunõu pliidilt, laske veidi jahtuda ja vispeldage juurde munakollased. Kuumutage segu uuesti 83 °C kraadini. Valage vedelik eelnevalt jahutatud kaussi, lisage pirnipüree, vesi ja toiduvärv. Pigistage želatiinilehtedest liigne vesi, lisage želatiin pirnisegule ja segage kuni želatiin lahustub. Katke nõu toidukilega ja jahutage 15 °C kraadini. Lisage vähehaaval ettevaatlikult segades kreemile vahukoor (liiga kiiresti lisades läheb kreem tükki). Määrige kreem koogipõhjadele (jaotage iga toru sisse) ja asetage soovitavalt üleöö külmikusse. Serveerimisel suruge magustoidud ettevaatlikult koogivormidest välja.
Pirnitarretis: Segage kõik koostisained kastrulis ja keetke u. 30 sekundit. Laske veidi jahtuda, määrige tarretis kookidele ja asetage uuesti mitmeks tunniks külmikusse.
Retsepti autor: Linnea Andrae, Tyresö
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Juustukook igal kujul
Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks
Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Küpsetame plaadikooke
Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.