Koostisosad
Kook
2 muna
1 1/2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
1 1/2 dl nisujahu
1 1/2 spl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
2 spl keevat vett
Panna cotta
5 želatiinilehte
5 dl rõõska koort
1 dl hakitud basiilikut
1 dl Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
Kaunistamiseks
2 spl Dansukkeri heledat siirupit
värskeid vaarikaid
Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
Katke ahjuplaat küpsetuspaberiga. Määrige paber võiga. Vahustage muna suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Segage nisujahu, kakao ja küpsetuspulber ning lisage taignale koos veega. Valage taigen küpsetusplaadile ja küpsetage ahju keskosas 250 °C juures u 5 minutit. Kummutage koogipõhi suhkruga kaetud paberile. Laske jahtuda. Lõigake nende klaaside abil, milles hiljem panna cottat valmistate, välja ümmargused koogid.
Leotage želatiinilehti külmas vees. Kuumutage koor, basiiliku ja suhkrga keemiseni. Tõstke keedunõu pliidilt. Võtke želatiinilehed veest ja lahustage need kuumas kooresegus. Jaotage panna cotta klaasidesse. Hoidke serveerimiseni külmkapis. Kummutage panna cotta koogipõhjast lõigatud ketastele. Niristage üle siirupiga ja kaunistage värskete vaarikatega. Puistake vaarikatele veidi tuhksuhkrut.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.