Koostisosad
Koogipõhi
100 g toasooja võid või margariini
3/4 dl Dansukker Fariinsuhkrut
2 dl nisujahu
2 näpuotsatäit soola
3/4 dl meelepäraseid hakitud pähkleid
Täidis
2 banaani
1 purk magusat kondenspiima*
Kaunistamiseks
1 1/2 dl vahukoort
2 spl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut
100 g hakitud pehmeid iiriskomme
Juhised
Alustage karamellkastme valmistamisest (Dulche de leche) eelmisel päeval. Eemaldage kondenspiimapurgilt silt, asetage purk veega täidetud keedunõusse ning keetke 3 tundi. Jälgige et purk oleks kogu aeg üleni veega kaetud, vastasel juhul võib purk lõhkeda. Dulche de leche kreemi müüakse hästivarustatud toidukauplustes ka jub avalmiskujul.
Vahustage või suhkruga heledaks vahuks. Lisage ülejäänud koostisained. Suruge taigen võiga määritud lahtikäivasse koogivormi (eelistatavasti nelinurkse kujuga, 20 x 20 cm). Küpetage ahju keskmisel siinil 175°C kraadi juures u. 10 minutit. Laske koogil täielikult jahtuda.
Määrige koogipõhjale karamellikreemi, koorige ja viilutage banaanid ning laduge banaaniviilud samuti koogile.
Vahustage koor koos suhkrutega tugevaks vahuks ja määrige vaht banaaniviiludele. Puistake vahetult enne serveerimist üle hakitud iiristega ja lõigake ruutudeks.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.