Banaani-karamelli kook

u. 20 lõiku

Hinne (4 tk)

Koostisosad

Koogipõhi
100 g toasooja võid või margariini
3/4 dl Dansukker Fariinsuhkrut
2 dl nisujahu
2 näpuotsatäit soola
3/4 dl meelepäraseid hakitud pähkleid

Täidis
2 banaani
1 purk magusat kondenspiima*

Kaunistamiseks
1 1/2 dl vahukoort
2 spl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut
100 g hakitud pehmeid iiriskomme

Juhised

Alustage karamellkastme valmistamisest (Dulche de leche) eelmisel päeval. Eemaldage kondenspiimapurgilt silt, asetage purk veega täidetud keedunõusse ning keetke 3 tundi. Jälgige et purk oleks kogu aeg üleni veega kaetud, vastasel juhul võib purk lõhkeda. Dulche de leche kreemi müüakse hästivarustatud toidukauplustes ka jub avalmiskujul.

Vahustage või suhkruga heledaks vahuks. Lisage ülejäänud koostisained. Suruge taigen võiga määritud lahtikäivasse koogivormi (eelistatavasti nelinurkse kujuga, 20 x 20 cm). Küpetage ahju keskmisel siinil 175°C kraadi juures u. 10 minutit. Laske koogil täielikult jahtuda.

Määrige koogipõhjale karamellikreemi, koorige ja viilutage banaanid ning laduge banaaniviilud samuti koogile.

Vahustage koor koos suhkrutega tugevaks vahuks ja määrige vaht banaaniviiludele. Puistake vahetult enne serveerimist üle hakitud iiristega ja lõigake ruutudeks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.