Astelpaju-pähkli beseekoogid

Kuuele sööjale

PT1H

1,5-2 tundi

Hinne (5 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Põhi
130 g sarapuupähkleid
130 g mandleid
6 munavalget
260 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1spl mandlijahu

Astelpajuvaht
150 ml astelpajumahla
6 lehte želatiini
3 spl vett
130 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
3 munavalget
300 ml vahukoort

Kaunistamiseks
Astelpaju marju (värskeid või sulatatud)

Juhised

Eelsoojendage ahi 150°C-ni. Purustage pähklid ja mandlid, lisage üks munavalge ja pool suhkrukogusest.

Vahustage ülejäänud munavalged tugevaks vahuks, lisage vahustamist jätkastes vähehaaval suhkur. Lõpuks lisage mandlijahu. Segage mõlemad segud kokku.

Määrige taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (30x40 cm).

Küpsetage ahju keskmisel siinil 10-15 minutit. Besee peaks tunduma sile ja küpsetuspaberi küljest kergesti lahti tulema. Laske jahtuda.

Vahepeal valmistage vaht. Sulatage astelpaju marjad ja suruge läbi tiheda sõela, et saada võimalikult selget astelpajumahla.

Kuumutage vesi koos roosuhkruga keemiseni. Kui siirupi temperatuur jõuab 110°C-ni, vahustage kõrval kausis munavalged tugevaks vahuks. Kui siirupi temperatuur jõuab 121°C-ni, valage siirup vahustamist jätkates peenikese joana munavahu hulka. Jätkake vahustamist kuni sefiir on jahtunud.

Leotage želatiinilehti külmas vees. Vahustage koor. Soojendage astelpajumahl 40°C-ni. Pigistage želatiinilehtedest üleliigne vesi välja ja lisage lehed astelpajumahlale, segage kuni želatiin on lahustunud.  Segage ettevaatlikult omavahel sefiir ja astelpajumahl ning seejärel ka vahukoor. Valage vaht kreemipritsi ja asetage u. 30 minutiks külma.

Lõigake beseest 20 ümmargust (ca 7 cm) kooki. Tõstke kookidest kokku kolmekorruselised (või kahekorruselised, kuidas teile endale meeldib) koogikesed pritsides beseekihtide vahele astelpajuvahtu. Kaunistamiseks puistake kookidele  pähklipuru ja värskeid või sulatatud astelpajumarju.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Piparkoogirullbiskviit karamellitäidise ja pohlaglasuuriga

Pühadehõngulised küpsetised

Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.

Piparkoogid

Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.

Jõulumaiustused

Jõulumaiustused

Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.

Jõulujoogid

Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.

Browniesegu purgis

Kõige maitsvam jõulupakk

Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?

Armastusega valmistatud jõuluküpsetised

Armastusega valmistatud jõuluküpsetised

Leia retsepte ja inspiratsiooni ainulaadsete jõulusüdamete jaoks kõigile, kellest hoolid.