Koostisosad
375 ml nisujahu
50 ml Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
2 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
150 g toasooja võid
Täidiseks
300 ml vahukoort
175 g võid
200 ml Dansukkeri pruuni roosuhkrut
50 ml Dansukkeri roosuhkru siirupit
1 spl apelsinimahla
Kaunistamiseks
200 g Marabou apelsinimaitselist piimašokolaadi
Juhised
Töödelge koostisained ühtlaseks taignaks ja suruge see võiga määritud 20 x 30 cm küpsetusvormi põhja ja külgedele. Küpsetage ahju keskmisel siinil 175 °C kraadi juures u. 20 minutit.
Peske apelsin ja riivige koor. Segage täidise koostisained paksupõhjalises keedunõus, kuumutage keemiseni ja keetke madalal kuumusel u. 20 minutit. Määrige täidis koogipõhjale ja asetage kook jahtuma.
Sulatage šokolaad veevannil ja määrige karamellikihile. Kui šokolaad hakkab tarduma joonistage koogi pinnale kahvli abil kaunistused. Säilitage jahedas. Vahetult enne serveerimist lõigake kook ruutudeks.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.