Koostisosad
1 kg apelsine (võimalusel mahekasvatatud)
1 liiter vett
1 kg Dansukkeri moosisuhkrut
Juhised
Maitsev röstsaiakate või kuklitäidis.
Peske apelsinid hoolikalt. Koorige kahelt apelsinilt koore välimine oranž osa ning lõigake see peenikesteks ribadeks. Poolitage apelsinid, asetage keedunõusse ning lisage vesi. Katke keedunõu kaanega ning keetke madalal kuumusel ca 15 minutit. Tõstke apelsinid välja, kurnake vedelik. Loputage keedunõu ning valage kurnatud vedelik nõusse tagasi. Lisage kooreribad ning moosisuhkur ja keetke 5 minutit. Tõstke keedunõu pliidilt ning eemaldage tekkinud vaht. Valage marmelaad soojadesse steriliseeritud purkidesse, sulgege purgid ning säilitage jahedas.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.