Koostisosad
25 g pärmi
2 dl külma vett
1 tl soola
5 dl nisujahu
2 munakollast
1 dl apelsinimarmelaadi
1/2 dl Dansukkeri Heledat siirupit
1 spl purustatud aniisiseemneid
1 dl rapsiõlil
4 dl nisujahu
Juhised
Murendage pärm taignakaussi. Lisage vesi ning segage kuni pärm on lahustunud. Lisage sool ning 5 dl nisujahu ja sõtkuge pehmeks taignaks. Katke taignakauss puhta köögirätikuga ning jätke u. 3 tunniks kerkima. Lisage ülejäänud koostisained, sõtkuge uuesti ühtlaseks massiks ning jätke veel 1 tunniks kerkima. Sõtkuge taigen jahuga ülepuistatud tööpinnal siledaks ning jaotage 4 võrdseks osaks. Vormige taignatükkidest lapikud ümmargused pätsid. Pintseldage pätsid veega üle ning jätke 30 minutiks kerkima. Soovi korral võite saiade pinnale piparkoogivormide abil kujutisi lõigata.
Küpsetage ahju keskmisel siinil 225°C kraadi juures u. 15 minutit. Tõstke traatrestile jahtuma. Nautige soojalt koos või ja juustuga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.