Koostisosad
Apelsinišokolaad
150 g šokolaadi, soovitatavalt apelsinimaitselist
150 g Dansukkeri šokolaadimaitselist tuhksuhkrut
150 g magedat võid
4 muna
1 spl Dansukkeri tuhksuhkrut
Apelsinisorbett
1 1/2 dl vett
75 g Dansukkeri suhkrut
5 dl apelsinimahla (või mõnda muud head mahla)
1 sidrun
Granadillikaste
4 granadilli
100 g Dansukkeri suhkrut
4 dl apelsinimahla
Kaunistuseks
2 apelsini
Juhised
Apelsini-šokolaadikook
Keerake ahi 170 °C peale.
Sulatage šokolaad, tuhksuhkur ja või nn veevannis. Lisage munakollased ja vahustage segu seni, kuni see on muutunud paksuks. Võtke segu tulelt ja jahutage see segades maha. Segu peab saavutama ühtlase konsistentsi. Vahustage munavalged koos tuhksuhkruga paksuks beseeks. Lisage besee šokolaadimassile ja valage tainas võiga määritud ümmargusse vormi (läbimõõt umbes 23 cm). Küpsetage 170 °C juures 30–40 minutit.
Apelsinisorbett
Lisage veele suhkur ja pange see keema. Ajage apelsinimahl keema. Keetke seni, kuni algkogusest on järel pool, riisuge vaht. Segage suhkruvesi apelsinimahlaga ning maitsestage sidrunimahlaga. Kurnake leem läbi sõela ja külmutage see kas jäätisemasinas või asetage sügavkülma, kus seda tuleb aeg-ajalt segada.
Granadillikaste
Keetke apelsinimahla ja suhkrut, kuni vedelik on paksu konsistentsiga. Eemaldage granadilliviljadest seemned ja lisage need leemele. Jahutage leem. Serveerimisel lõigake 2 apelsini viiludeks. Marineerige viilusid granadillikastmes ja serveerige koos sorbetiga apelsini-šokolaadikoogi juurde.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.