Apelsini-šokolaadikook apelsinisorbeti ja granadillikastmega

4 inimesele

Hinne (1 tk)

Koostisosad

Apelsinišokolaad
150 g šokolaadi, soovitatavalt apelsinimaitselist
150 g Dansukkeri šokolaadimaitselist tuhksuhkrut
150 g magedat võid
4 muna
1 spl Dansukkeri tuhksuhkrut

Apelsinisorbett
1 1/2 dl vett
75 g Dansukkeri suhkrut
5 dl apelsinimahla (või mõnda muud head mahla)
1 sidrun

Granadillikaste
4 granadilli
100 g Dansukkeri suhkrut
4 dl apelsinimahla

Kaunistuseks
2 apelsini

Juhised

Apelsini-šokolaadikook
Keerake ahi 170 °C peale.
Sulatage šokolaad, tuhksuhkur ja või nn veevannis. Lisage munakollased ja vahustage segu seni, kuni see on muutunud paksuks. Võtke segu tulelt ja jahutage see segades maha. Segu peab saavutama ühtlase konsistentsi. Vahustage munavalged koos tuhksuhkruga paksuks beseeks. Lisage besee šokolaadimassile ja valage tainas võiga määritud ümmargusse vormi (läbimõõt umbes 23 cm). Küpsetage 170 °C juures 30–40 minutit.

Apelsinisorbett
Lisage veele suhkur ja pange see keema. Ajage apelsinimahl keema. Keetke seni, kuni algkogusest on järel pool, riisuge vaht. Segage suhkruvesi apelsinimahlaga ning maitsestage sidrunimahlaga. Kurnake leem läbi sõela ja külmutage see kas jäätisemasinas või asetage sügavkülma, kus seda tuleb aeg-ajalt segada.

Granadillikaste
Keetke apelsinimahla ja suhkrut, kuni vedelik on paksu konsistentsiga. Eemaldage granadilliviljadest seemned ja lisage need leemele. Jahutage leem. Serveerimisel lõigake 2 apelsini viiludeks. Marineerige viilusid granadillikastmes ja serveerige koos sorbetiga apelsini-šokolaadikoogi juurde.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.