Koostisosad
Apelsinišokolaad
150 g šokolaadi, soovitatavalt apelsinimaitselist
150 g Dansukkeri šokolaadimaitselist tuhksuhkrut
150 g magedat võid
4 muna
1 spl Dansukkeri tuhksuhkrut
Apelsinisorbett
1 1/2 dl vett
75 g Dansukkeri suhkrut
5 dl apelsinimahla (või mõnda muud head mahla)
1 sidrun
Granadillikaste
4 granadilli
100 g Dansukkeri suhkrut
4 dl apelsinimahla
Kaunistuseks
2 apelsini
Juhised
Apelsini-šokolaadikook
Keerake ahi 170 °C peale.
Sulatage šokolaad, tuhksuhkur ja või nn veevannis. Lisage munakollased ja vahustage segu seni, kuni see on muutunud paksuks. Võtke segu tulelt ja jahutage see segades maha. Segu peab saavutama ühtlase konsistentsi. Vahustage munavalged koos tuhksuhkruga paksuks beseeks. Lisage besee šokolaadimassile ja valage tainas võiga määritud ümmargusse vormi (läbimõõt umbes 23 cm). Küpsetage 170 °C juures 30–40 minutit.
Apelsinisorbett
Lisage veele suhkur ja pange see keema. Ajage apelsinimahl keema. Keetke seni, kuni algkogusest on järel pool, riisuge vaht. Segage suhkruvesi apelsinimahlaga ning maitsestage sidrunimahlaga. Kurnake leem läbi sõela ja külmutage see kas jäätisemasinas või asetage sügavkülma, kus seda tuleb aeg-ajalt segada.
Granadillikaste
Keetke apelsinimahla ja suhkrut, kuni vedelik on paksu konsistentsiga. Eemaldage granadilliviljadest seemned ja lisage need leemele. Jahutage leem. Serveerimisel lõigake 2 apelsini viiludeks. Marineerige viilusid granadillikastmes ja serveerige koos sorbetiga apelsini-šokolaadikoogi juurde.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Külma ilma joogid
Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Küpsetame plaadikooke
Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.
Hubane reedeõhtu
Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.