Apelsini-šokolaadi parfee

Meie šokolaadiparfee apelsiniga on valmistatud tumedast šokolaadist ja see on täiuslikult magusa maitsega. Apelsinid lisavad šokolaadiparfeele värskust ja hapukust. Hea lõpetus rikkalikule sügislõunale.

8 portsjonit

50 minutit + 4 tundi sügavkülmas

Hinne (23 tk)

Koostisosad

Parfee
150 g tumedat šokolaadi
6 munakollast
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
70 g Dansukkeri glükoosisiirupit
ühe apelsini koor (värviline osa)
3 spl apelsinimahla
600 ml vahukoort

Kaunistamiseks
100 g hakitud röstitud pähkleid

Juhised

Hakkige šokolaad ja sulatage veevannil. Laske jahtuda.

Vahustage munakollased suhkru ja glükoosisiirupiga kohevaks. Lisage õrnalt segades jahtunud šokolaad ja peenteks ribadeks lõigatud apelsinikoor ja mahl.

Vahustage koor ja lisage õrnalt segades ülejäänud segule.

Valage segu toidukilega vooderdatud leivavormi, asetage 4-5 tunniks sügavkülma.

Eelkuumutage ahi 175°C kraadini. Röstige pähkleid ahju alumisel siinil 5 minutit (hoidke ahjul silm peal, et pähklid kõrbema ei läheks). Laske jahtuda ning hakkige.

Tõstke parfee u. 20 minutit enne serveerimist sügavkülmast välja, puistake üle hakitud pähklitega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.