Apelsini-šokolaadi parfee

Meie šokolaadiparfee apelsiniga on valmistatud tumedast šokolaadist ja see on täiuslikult magusa maitsega. Apelsinid lisavad šokolaadiparfeele värskust ja hapukust. Hea lõpetus rikkalikule sügislõunale.

8 portsjonit

PT55M

50 minutit + 4 tundi sügavkülmas

Hinne (46 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Parfee
150 g tumedat šokolaadi
6 munakollast
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
70 g Dansukkeri glükoosisiirupit
ühe apelsini koor (värviline osa)
3 spl apelsinimahla
600 ml vahukoort

Kaunistamiseks
100 g hakitud röstitud pähkleid

Juhised

Hakkige šokolaad ja sulatage veevannil. Laske jahtuda.

Vahustage munakollased suhkru ja glükoosisiirupiga kohevaks. Lisage õrnalt segades jahtunud šokolaad ja peenteks ribadeks lõigatud apelsinikoor ja mahl.

Vahustage koor ja lisage õrnalt segades ülejäänud segule.

Valage segu toidukilega vooderdatud leivavormi, asetage 4-5 tunniks sügavkülma.

Eelkuumutage ahi 175°C kraadini. Röstige pähkleid ahju alumisel siinil 5 minutit (hoidke ahjul silm peal, et pähklid kõrbema ei läheks). Laske jahtuda ning hakkige.

Tõstke parfee u. 20 minutit enne serveerimist sügavkülmast välja, puistake üle hakitud pähklitega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.